ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Εκστρατεία για βοήθεια στην μητέρα που αναγκάστηκε να αφήσει το παιδί της στο ορφανοτροφείο

Βόλος: Εκστρατεία για βοήθεια στην μητέρα που αναγκάστηκε να αφήσει το παιδί της στο ορφανοτροφείο
Η άνεργη μητέρα διαμένει προσωρινά δωρεάν σε ξενοδοχείο INSTAGRAM

Η ΜΚΟ Humanity Greece ξεκίνησε εκστρατεία για να βοηθήσει την άνεργη μητέρα από τον Βόλο που αναγκάστηκε να αφήσει την 9χρονη της στο ορφανοτροφείο γιατί δεν μπορούσε να της προσφέρει ούτε τα απαραίτητα, λόγω χρεών. 

Το Humanity Greece, ανταποκρινόμενο άμεσα στην υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα, προέβη σε μια κίνηση ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές της ομάδας βρέθηκαν στο Βόλο και διασφάλισαν τη δωρεάν διαμονή της 48χρονης μητέρας στο ξενοδοχείο Hotel Nefeli, καθώς το σπίτι που διαθέτει η οικογένεια είναι μη κατοικήσιμο λόγω και χρεών στη ΔΕΗ.

https://www.instagram.com/p/CY_Cl8so3ky

Άμεσα, θα μεταφερθεί σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης για να μπορεί να βλέπει την 9χρονη Ζωή μέχρι να αποκατασταθεί το σπίτι της στη Νέα Ιωνία.

Ταυτόχρονα, ο οργανισμός υποστηρίζει με λογιστική και νομική βοήθεια τη μητέρα, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει σχετικό διακανονισμό για τις οφειλές.

Προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια της η μητέρα, το Humanity Greece εξασφάλισε την έκδοση ερανικού λογαριασμού ώστε κάθε πολίτης που το επιθυμεί να συμβάλλει στην αποπληρωμή των χρεών και η μητέρα να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επιστροφή του παιδιού στην οικογένειά του.

Σύμφωνα με την περιγραφή στα gegonota news, η 48χρονη μητέρα εμφανίστηκε στην Πρόνοια και είπε:

«Σας δίνω το παιδί μέχρι να σταθώ στα πόδια μου. Δεν μπορώ να το ζήσω και θα πεθάνει μαζί μου».

Η 48χρονη μοδίστρα, έχασε τον σύζυγό της πριν από τρία χρόνια από πνευμονία. Οι συνθήκες εργασίας του δημιούργησαν το πρόβλημα της υγείας του. Η οικονομική κατάστασή τους ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αλλά μετά τον θάνατο του συζύγου υπήρξε η οικονομική κατάρρευση. Σε αυτή την τόσο δύσκολη συνθήκη θα απαντήσουμε όλοι με την μεγάλη μας κινητοποίηση, ώστε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή το 9χρονο παιδί δίπλα στη μητέρα του». Στο σπίτι της οικογένειας δεν υπάρχει ρεύμα, ούτε νερό, ενώ πολλές φορές στερούνταν και το φαγητό.

Το σύνολο του ποσού θα αναρτηθεί δημόσια όπως διατεθεί αποκλειστικά για την στήριξη της μητέρας και του παιδιού, για την αποπληρωμή των πάγιων οφειλών της οικογένειας στη ΔΕΗ και για έξοδα που θα καταστήσουν το σπίτι ξανά κατοικήσιμο.

IBAN: GR9802600460000370201071357 | ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: HUMANITY GREECE ΑΜΚΕ

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΖΙΑΡΤΑ ΒΟΛΟΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ