ΕΛΛΑΔΑ

Η εικόνα της τραυματισμένης φάλαινας συγκίνησε αγοράκι - Της στέλνει φιλιά μέσα από την τηλεόραση

Η εικόνα της τραυματισμένης φάλαινας συγκίνησε αγοράκι - Της στέλνει φιλιά μέσα από την τηλεόραση
O μικρός Αλέξης έστειλε φιλιά και πολλή αγάπη μέσα από την τηλεόραση στο άτυχο ζώο που κινδυνεύει η ζωή του Screen Grab / Video

Συγκίνηση προκαλεί η κίνηση ενός μικρού αγοριού που είδε τις εικόνες με την τραυματισμένη φάλαινα στον Άλιμο από την τηλεόραση.

Όπως έδειξε ο ΣΚΑΪ, ο μικρός Αλέξης έστειλε φιλιά και πολλή αγάπη μέσα από την τηλεόραση στο άτυχο ζώο που κινδυνεύει η ζωή του.

Η φάλαινα «ζιφιός», είναι αποπροσανατολισμένη και τραυματισμένη σοβαρά, με την πρώτη πρόγνωση για την κατάσταση της υγείας της να μην είναι καλή.

Επί ποδός βρίσκεται το Λιμενικό Σώμα, για να συνδράμει στη διάσωση του θηλαστικού από τα αβαθή καθώς κινδυνεύει άμεσα η ζωή του.

Λίγο μετά τις 09:00 έσπευσεστην περιοχήκαι ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς.

Screen Grab / Video Glomex

«Δυστυχώς αυτή τη στιγμή υποφέρει. Η πρόγνωση δεν είναι καλή», δήλωσε ο κ. Αμυράς.

Ο καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας, Δρ. Κουτσούμπας, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως το θηλαστικό είναι τραυματισμένο στο ρύγχος και το σώμα και δεν αποκλείεται να έχει χτυπηθεί από προπέλα σκάφους.

«Aπ' ό,τι φαίνεται, η φάλαινα έχει τραυματιστεί σοβαρά και συνήθως αυτές οι περιπτώσεις δεν έχουν καλή κατάληξη», είπε ο καθηγητής Κουτσούμπας.

Screen Grab / Video

Στο σημείο βρίσκεται και κλιμάκιο του Αττικού Πάρκου, με ειδικό νοσηλευτή του Ερευνητικού Κέντρου Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών «Αρίων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ