ΕΛΛΑΔΑ

Πεντέλη: Kάτοικοι βάζουν ρεφενέ χρήματα για να νοικιάσουν μπουλντόζα να ανοίξει τους δρόμους

Πεντέλη: Kάτοικοι βάζουν ρεφενέ χρήματα για να νοικιάσουν μπουλντόζα να ανοίξει τους δρόμους
Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των κατοίκων στα βόρεια προάστια ΙΝΤΙΜΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Την κατάσταση στα χέρια τους πήραν οι κάτοικοι στην Πεντέλη οι οποίοι αποκλείστηκαν από το χιόνι, βάζοντας οι ίδιοι λεφτά από την τσέπη τους για να έρθει μπουλντόζα να καθαρίσει τους δρόμους καθώς δεν είδαν κινητοποίηση από τον δήμο.  

Αν και οι κεντρικές οδικές αρτηρίες έχουν καθαριστεί, στην Αττική το χιόνι παραμένει στα στενά και οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι έχουν πάγο, με την ταλαιπωρία των κατοίκων να μην έχει τελειωμό.

Ο κ. Ηλίας, κάτοικος Πεντέλης, ο οποίος καταγγέλλει στο Mega ότι μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής βάζουν ρεφενέ χρήματα για να νοικιάσουν μπουλντόζα, προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο από το χιόνι μπροστά από τα σπίτια τους.

«Αν και είμαστε συνηθισμένοι, πάντα ο δήμος είχε την υποδομή να ανοίγει τους δρόμους. Τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρούνται αρρυθμίες στο κομμάτι αυτό του δήμου, δε γνωρίζω γιατί. Η Πεντέλη σε αυτά τα θέματα, όπως και στις φωτιές το καλοκαίρι, ήταν δήμος – πρότυπο. Το χιόνι ήταν πολύ, αλλά εμείς τέτοιο χιόνι έχουμε δει και άλλες φορές», είπε ο κ. Ηλίας.

«Μαζέψαμε από 5-10 ευρώ, όσα μπορούσε ο καθένας, κάποιος γείτονας είχε γνωστό που ήταν εργολάβος και ήρθε ο άνθρωπος και μας εξυπηρέτησε», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ