ΕΛΛΑΔΑ

ΙΣΑ: Να αποσυρθεί η συνταγογράφηση ανασφάλιστων μόνο από δημόσιες δομές υγείας

ΙΣΑ: Να αποσυρθεί η συνταγογράφηση ανασφάλιστων μόνο από δημόσιες δομές υγείας
Η εφαρμογή του μέτρου θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στους ανασφάλιστους ασθενείς ενώ θα επιβαρύνει τις δημόσιες δομές, αναφέρει ο ΙΣΑ pixabay

Να αποσύρει το μέτρο σχετικά με τη συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας μόνο από δημόσιες δομές υγείας, ζητά από το υπουργείο Υγείας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Η εφαρμογή του μέτρου θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στην ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα ενώ θα επιβαρύνει περαιτέρω τις δημόσιες δομές που σηκώνουν το βάρος της πανδημίας, τονίζει το θεσμικό όργανο των γιατρών της Αττικής και προσθέτει:

«Η μεγάλη υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας έχει αναδείξει την ανάγκη για μια ισχυρή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με τη συμμετοχή των γιατρών της γειτονιάς. Επιπρόσθετα, ο αποκλεισμός από τη συνταγογράφηση των ιδιωτών ιατρών, αντιτίθεται στο νόμο περί ισοτιμίας της υπογραφής των ιατρών».

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι όλοι οι ασθενείς πρέπει να έχουν δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας και μάλιστα η πολιτεία οφείλει να δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία ειδικά απέναντι στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ