ΕΛΛΑΔΑ

Πεντέλη: Ο Δήμος θα αποζημιώσει τους κατοίκους που έβαλαν ρεφενέ για να καθαρίσουν τα χιόνια

Πεντέλη: Ο Δήμος θα αποζημιώσει τους κατοίκους που έβαλαν ρεφενέ για να καθαρίσουν τα χιόνια
Οι κάτοικοι που πλήρωσαν ιδιωτικά για εκχιονιστικό, θα αποζημιωθούν διαβεβαίωσε η δήμαρχος Πεντέλης (Φωτογραφία αρχείου) ΙΝΤΙΜΕ / ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ο Δήμος Πεντέλης θα πληρώσει τους κατοίκους που έβαλαν λεφτά από την τσέπη τους προκειμένου να πληρώσουν  μπουλντόζα  για να καθαρίσει τους δρόμους από το χιόνι.

Όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά, ο Δήμος, θα αναλάβει τα έξοδα για τις περιπτώσεις εκείνες, όπου κάτοικοι της περιοχής πήραν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν χρήματα και να ναυλώσουν οι ίδιοι εκχιονιστικά.

«Δεν γνωρίζω σε ποια έκταση έχει συμβεί κάτι τέτοιο, σίγουρα όμως όποιος έχει πληρώσει ιδιώτη, θα αποζημιωθεί», είπε η κ. Κεχαγιά.

«Είναι φυσικό να μην μπορούσαμε να μπούμε με τα εκχιονιστικά ταυτόχρονα παντού. Σε κάποιες περιοχές θα υπήρξαν και καθυστερήσεις. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε κανέναν δημότη. Θα το δούμε αυτό το ζήτημα από τη Δευτέρα και θα υπάρξει αποζημίωση», πρόσθεσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ως προς την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Δήμος Πεντέλης, η κ. Κεχαγιά μας είπε: «Έχουμε ανοίξει το σύνολο των βασικών δρόμων. Από εκεί και πέρα, εργαζόμαστε στους μικρότερους δρόμους και τελειώνουν κι αυτοί, όπως στη Νέα Πεντέλη. Υπάρχουν κλαδιά και δέντρα που πρέπει να απομακρυνθούν, υπάρχουν σημεία με δύσβατους δρόμους, όπου τα εκχιονιστικά δυσκολεύονται να μπουν, αλλά είναι και η ποσότητα του χιονιού τόσο μεγάλη, που δημιουργεί ένα επιπρόσθετο πρόβλημα με την απομάκρυνσή του».

Στο τέλος, η δήμαρχος Πεντέλης προσθέτει: «Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Μπακογιάννη, για τη βοήθεια που έδωσε στον δήμο με τα μηχανήματα που έστειλε, αλλά και τον δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο, την περιφέρεια και όλους όσοι βοήθησαν με τη συνδρομή της. Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπαλλήλους του δήμου, οι οποίοι αυτές τις ημέρες έδωσαν και την ψυχή τους, αλλά και στους εθελοντές, που βοήθησαν τόσο πολύ αυτές τις δύσκολες ημέρες στη μετακίνηση ασθενών για τη θεραπεία τους, για αιμοκαθάρσεις κά».

Με ρεφενέ τα χρήματα για την ενοικίαση μπουλντόζας

Οι κάτοικοι στην Πεντέλη πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και συγκέντρωσαν χρήματα για την μπουλτόζα που θα καθάριζε τα στενά από το χιόνι.

Ο κ. Ηλίας, κάτοικος Πεντέλης, καταγγέλλει στο Mega ότι μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής βάζουν ρεφενέ χρήματα για να νοικιάσουν μπουλντόζα, προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο από το χιόνι μπροστά από τα σπίτια τους.

«Αν και είμαστε συνηθισμένοι, πάντα ο δήμος είχε την υποδομή να ανοίγει τους δρόμους. Τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρούνται αρρυθμίες στο κομμάτι αυτό του δήμου, δε γνωρίζω γιατί. Η Πεντέλη σε αυτά τα θέματα, όπως και στις φωτιές το καλοκαίρι, ήταν δήμος – πρότυπο. Το χιόνι ήταν πολύ, αλλά εμείς τέτοιο χιόνι έχουμε δει και άλλες φορές», είπε ο κ. Ηλίας.

«Μαζέψαμε από 5-10 ευρώ, όσα μπορούσε ο καθένας, κάποιος γείτονας είχε γνωστό που ήταν εργολάβος και ήρθε ο άνθρωπος και μας εξυπηρέτησε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Προσπάθεια να ανοίξουν δρόμοι σε Βύρωνα και Καρέα

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται ο αποχιονισμός στον Δήμο Βύρωνα, καθώς τα προβλήματα παραμένουν σε αρκετούς μικρότερους δρόμους και κυρίως στην περιοχή του Καρέα.

Από το πρωί της Παρασκευής 28 Ιανουαρίου, επιχειρούσαν έξι εκχιονιστικά μηχανήματα με τρεις αλατιέρες, ενώ το μεσημέρι προστέθηκε ακόμη ένα δημοτικό όχημα.

Χθες ο δήμος προμηθεύτηκε επιπλέον 35 τόνους αλάτι αποχιονισμού, φθάνοντας συνολικά τους 100 τόνους στη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Ακόμη τρία συνεργεία της Υπηρεσίας Πρασίνου, συνεχίζουν τις κοπές σπασμένων κλαδιών και δέντρων, σε διάφορα σημεία της πόλης, απελευθερώνοντας δρόμους και πεζοδρόμια, ενώ μεταβαίνουν και σε σημεία της πόλης τα οποία καταγράφονται μετά από αναφορές πολιτών. Ένα ακόμη συνεργείο εθελοντών δασοπυροσβεστών διενεργεί κοπές δέντρων σε πιο δύσκολα σημεία του δήμου.

Παράλληλα, ο δήμος σπεύδει και όπου ζητείται η συνδρομή του για εξυπηρέτηση πολιτών ως προς θέματα υγείας. Όπως αναφέρθηκε από τη δημοτική Αρχή, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας και μέχρι σήμερα, μετακινήθηκαν με δημοτικά οχήματα για προγραμματισμένες εξετάσεις και θεραπείες, περίπου 30 άτομα, παιδιά και ενήλικες και πως όσοι ζήτησαν τη βοήθεια του δήμου για τον σκοπό αυτό, εξυπηρετήθηκαν στο σύνολό τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ