ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλύψεις για τον προφυλακισμένο ιερέα: Καλούσε ιερόδουλες σε διαμέρισμα και τις έντυνε με ράσα

Αποκαλύψεις για τον προφυλακισμένο ιερέα: Καλούσε ιερόδουλες σε διαμέρισμα και τις έντυνε με ράσα
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον 37χρονο ιερέα στα Κάτω Πατήσια ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον προφυλακισμένο, για βιασμό ανήλικης, ιερέα που λειτουργούσε σε εκκλησία στα Κάτω Πατήσια.

Μετά την δημοσιοποίηση των φερόμενων πράξεών του στο ανήλικο κορίτσι, έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και έρχονται στο φως και άλλες καταγγελίες για τη ζωή του.

Μιλώντας στο ΑΝΤ1, μια γυναίκα που κατέχει γραφείο συνοδών στο Παγκράτι αποκάλυψε πως ο ιερέας έπαιρνε ιερόδουλες τις οποίες πήγαινε σε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι.

«Πολλές φορές τις έντυνε με ράσα, ενώ κρατούσε τα εσώρουχα των κοριτσιών και τις πλήρωνε με κέρματα…», ανέφερε η κυρία Αλεξάνδρα.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο δικηγόρος του ιερέα, Κωνσταντίνος Γώγος ο οποίος είπε σε έντονο ύφος ότι «με μαστροπούς και σωματέμπορους δεν συνδιαλέγομαι, τώρα τα στοιχεία της και τα τηλέφωνα της στις αρμόδιες Αρχές».

Όσον αφορά την υπόθεση βιασμού της 14χρονης ο δικηγόρος του κατηγορούμενου είπε «ότι ξεκίνησε από μία καταγγελία. Από αυτή την καταγγελία οι αστυνομικές Αρχές ξεκίνησαν να κάνουν παρακολούθηση επί μήνες και δεν βρήκαν τίποτα. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί είχαν την υποχρέωση έτσι και έβρισκαν οποιοδήποτε αυτόφωρο πλημμέλημα ή κακούργημα να ενημερώσουν απευθείας τον προϊστάμενο εισαγγελίας και να γίνει σύλληψη».

Η καταγγελία 40χρονης για απόπειρα αποπλάνησης από τον ιερέα

Παράλληλα, και μια 40χρονη γυναίκα -την οποία επίσης προσέγγισε μέσω της Εκκλησίας- καταγγέλλει την παρενόχλησή της από τον 37χρονο, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την ίδια.

Όπως αναφέρει, ο ιερέας στο πλαίσιο των καθηκόντων του, της έλεγε ότι θα πρέπει να τον εμπιστεύεται απόλυτα και να κάνει ό,τι της λέει εκείνος. Κατά τις συζητήσεις τους για τη θρησκεία, οι ερωτήσεις του 37χρονου έγιναν πιο προσωπικές:

«Άρχισε να μου λέει πώς τα πάω με τον άντρα μου ερωτικά, αν συνευρισκόμαστε, αν υπάρχει χημεία μεταξύ μας. Του λέω "έχει καμία σχέση με την εξομολόγηση αυτό πάτερ" και μου είπε "φυσικά πρέπει να τα λέμε όλα μην αισθάνεσαι ντροπή και άσχημα, πρέπει να με εμπιστεύεσαι"» είπε η γυναίκα, μιλώντας στο Star.

Η γυναίκα αναρωτιόταν αν υπάρχει εξομολόγηση τέτοιου τύπου και εκείνος τη διαβεβαίωνε πως υπάρχει αλλά αν ήθελε να συνεχίσει μαζί του δεν θα έπρεπε να μιλήσει πουθενά για τα όσα λένε μεταξύ τους.

Η ίδια, όταν έφυγε, πήγε στη δουλειά της και είπε σε όλους τους συναδέλφους τα όσα ειπώθηκαν αλλά φοβήθηκε να κάνει καταγγελία για να μη βρει όπως είπε τον μπελά της. Η γυναίκα αν και άλλαξε εξομολόγο στη συνέχεια του έδωσε ακόμη μια ευκαιρία και εκείνος της ζήτησε να βρεθούν βράδυ στην εκκλησία. Ωστόσο η ίδια δεν πήγε ποτέ.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ο 37χρονος κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών έχει τεθεί σε αργία μέχρι να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της ποινικής και εκκλησιαστικής δικαιοσύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ