ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Καμπουράκης: «Είχα δεχτεί απειλητικά μηνύματα - Μου είχαν εγκρίνει φύλαξη, δεν το δέχτηκα»

Δημήτρης Καμπουράκης: «Είχα δεχτεί απειλητικά μηνύματα - Μου είχαν εγκρίνει φύλαξη, δεν το δέχτηκα»
Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης μιλά για την έκρηξη με γκαζάκια έξω από το σπίτι του Screen grab

Για την επίθεση με γκαζάκια έξω από το σπίτι του μίλησε το πρωί της Τρίτης ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης. 

«Κοιμόμουν και άκουσα έναν κρότο και ένα μπαμ. Βγήκα έξω είχε πάρει φωτιά η πόρτα όλη. Ένα από τα γκαζάκια είχε πάει στο πλάι, δεν είχε σκάσει», δήλωσε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης στον ΣΚΑΪ, λίγες ώρες μετά την επίθεση.

Όπως είπε, εάν η πόρτα δεν ήταν ασφαλείας, η φωτιά θα μπορούσε να μπει μέσα στο ισόγειο της πολυκατοικίας, όπου ζει η πεθερά του, η οποία τυγχάνει να απουσιάζει.

«Ο κρότος ήταν φοβερός, πλάκωσαν όλοι οι γείτονες. Κατέβηκα, σβήσαμε ό,τι μπορούσαμε. Μέχρι να δω τι έγινε, κάποιος γείτονας είχε πάρει την Αστυνομία», είπε, μην μπορώντας να κάνει κάποια εκτίμηση για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την επίθεση.

Μάλιστα, όπως είπε, πριν από περίπου έναν χρόνο, είχε δεχτεί απειλητικά μηνύματα, είχε επικοινωνήσει με τις Αρχές, είχε εγκριθεί ένας αστυνομικός για τη φύλαξή του, αλλά δεν το είχε αποδεχθεί. «Τι να πω, ίσως να πρέπει να το ξανασκεφτώ», είπε.

Η επίθεση έχει καταγραφεί σε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και όπως είπε ο κ. Καμπουράκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ στο βίντεο φαίνεται ο δράστης ο οποίος στάθηκε στο πλατύσκαλο με έναν σάκο και αφού έβαλε φωτιά, έφυγε τρέχοντας, κάτι που αποτυπώνεται ξεκάθαρα.

Σημειώνεται, ότι την ίδια στιγμή, επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε και στο σπίτι του συνδικαλιστή Βασίλη Ντούμα.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στις 2:30 τα ξημερώματα της Τρίτης στην Αργυρούπολη και στην Κυψέλη αντίστοιχα.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για κάποια προσαγωγή ή σύλληψη. Στο σημείο έφτασαν κλιμάκια του Τ.Ε.Ε.Μ. και της Κρατικής Ασφάλειας, που περισυνέλεξαν τα υπολείμματα των εμπρηστικών μηχανισμών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ