ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο - ντοκουμέντο CNN Greece: Η στιγμή της επίθεσης έξω από το σπίτι του Βασίλη Ντούμα

Βίντεο - ντοκουμέντο CNN Greece: Η στιγμή της επίθεσης έξω από το σπίτι του Βασίλη Ντούμα
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την στιγμή της έκρηξης από τα γκαζάκια που άγνωστος τοποθέτησε έξω από το σπίτι του συνδικαλιστή Βασίλη Ντούμα CNN Greece

 Εικόνες από την επίθεση με γκαζάκια που άγνωστοι τοποθέτησαν στο σπίτι του Βασίλη Ντούμα, προέδρου των ειδικών φρουρών εξασφάλισε το CNN Greece.

Στο βίντεο που ακολουθεί από κάμερα ασφαλείας, φαίνεται η στιγμή που ο μηχανισμός εκρήγνυται κάνοντας στην κυριολεξία την νύχτα, μέρα.

Στην περιοχή αμέσως μετά την έκρηξη, έφθασε ισχυρή αστυνομική δύναμη και πυροσβεστική, όπως φαίνεται και στο επόμενο βίντεο που εξασφάλισε το CNN Greece:

Ντούμας: Οι επιθέσεις προφανώς σχετίζονται με δράση από τους ίδιους χώρους

«Έγινε έκρηξη και μετά πυρκαγιά, αλλά δεν επεκτάθηκε σε κοντινά αυτοκίνητα. Ευτυχώς δεν κινδύνευσε κανείς δεν υπήρχε κίνηση στο δρόμο εκείνη την ώρα» είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών.

Αναφερόμενος στις αιτίες της επίθεσης είπε πως πέραν της δημόσιας έκφρασης του λόγου του ως προϊόν της δημοκρατίας δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο.

«Απειλές υπάρχουν διαχρονικά αλλά εδώ μιλάμε για πράξη που έθεσε σε κίνδυνο ζωές» είπε και αναφέρθηκε σε εκφυλιστικό φαινόμενο και αντίδραση απέναντι σε ανθρώπους που εκφράζουν την άποψή τους. Δεν πτοούν ούτε εμένα, ούτε όσα εκπροσωπώ, είπε και έκανε λόγο για χώρους που δρουν φασιστικά και σχετίζονται με το κέντρο της Αθήνας προσπαθώντας να φιμώσουν απόψεις.

«Στηρίζω τη Δημοκρατία, μπορεί κάποιοι να διαφωνούν, αλλά ο αντίλογος δεν είναι η φωτιά και ο κίνδυνος, η Δημοκρατία έχει τρόπους να εκφραστεί» είπε ο κ. Ντούμας.

Σε σχέση με παρόμοια επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη όπως είπε ο κ. Ντούμας προφανώς σχετίζεται με δράση από τους ίδιους χώρους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα και υπάρχει όπως είπε βιντεοληπτικό υλικό αξιοποιήσιμο που θα εξεταστεί από τις αρχές.

Διπλή επίθεση με γκαζάκια τα ξημερώματα

Δύο ταυτόχρονες εκρήξεις με γκαζάκια σε διαφορετικές περιοχές σημειώθηκαν έξω από τα σπίτια του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη και του συνδικαλιστή Βασίλη Ντούμα.

Από τις εκρήξεις που προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στις πόρτες και των δύο σπιτιών σε Αργυρούπολη και Κυψέλη αντίστοιχα.

Για την ώρα δεν υπάρχει καμία πληροφορία για κάποια προσαγωγή ή σύλληψη σχετικά με τις δύο εκρήξεις με γκαζάκια οι οποίες σημειώθηκαν την ίδια ώρα τα ξημερώματα της Τρίτης.

Στο σημείο έφτασαν κλιμάκια του Τ.Ε.Ε.Μ. και της Κρατικής Ασφάλειας, όπου περισυνέλεξαν τα υπολείμματα των εμπρηστικών μηχανισμών.

Καμπουράκης: Βίντεο δείχνει τον δράστη

«Κοιμόμουν και άκουσα έναν κρότο και ένα μπαμ. Βγήκα έξω είχε πάρει φωτιά η πόρτα όλη. Ένα από τα γκαζάκια δεν είχε σκάσει», δήλωσε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Εξήγησε ότι εάν η πόρτα δεν ήταν ασφαλείας η φωτιά θα μπορούσε να μπει μέσα στο ισόγειο της πολυκατοικίας, όπου δεν μένει εκείνος αλλά η πεθερά του που ευτυχώς έλλειπε.

Η επίθεση έχει καταγραφεί σε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Ο κ. Καμπουράκης περιέγραψε ότι στο βίντεο φαίνεται ένας τύπος ο οποίος στάθηκε στο πλατύσκαλο με έναν σάκο και αφού έβαλε φωτιά, έφυγε τρέχοντας.

Η επίθεση έχει καταγραφεί σε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και όπως είπε ο κ. Καμπουράκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ στο βίντεο φαίνεται ο δράστης ο οποίος στάθηκε στο πλατύσκαλο με έναν σάκο και αφού έβαλε φωτιά, έφυγε τρέχοντας, κάτι που αποτυπώνεται ξεκάθαρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ