ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκαν στην ανακρίτρια οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης

Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκαν στην ανακρίτρια οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης
Το πόρισμα παρέδωσε καθηγητής Τοξικολογίας του ΑΠΘ που ορίστηκε από τις διωκτικές αρχές ως πραγματογνώμονας INTIME NEWS / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Στα χέρια την 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης παραδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης το πόρισμα του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ με τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων, στην υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της 24χρονης.

Το πόρισμα παρέδωσε καθηγητής Τοξικολογίας του ΑΠΘ που ορίστηκε από τις διωκτικές αρχές ως πραγματογνώμονας για την υπόθεση και θα ενημερώσει την ανακρίτρια για το περιεχόμενό του.

Σημειώνεται πως έφτασαν από την Ελβετία, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης, Γεωργίας Μπίκα, για τον βιασμό που όπως κατήγγειλε υπέστη σε σουίτα ξενοδοχείου στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα grtimes.gr τα αποτελέσματα έφτασαν το βράδυ της Τρίτης, στο e-mail του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις που έφθασαν από το εργαστήριο της Βέρνης έγιναν για να ανιχνευτούν τυχόν νέες ναρκωτικές ουσίες, αλλά και ανάλυση των δεικτών αλκοόλης στον οργανισμό της 24χρονης.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις εστάλησαν στην Ελβετία γιατί εκεί στεγάζεται το υπερσύγχρονο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης, στο οποίο μπορεί να ανιχνευθούν νέες ναρκωτικές ουσίες ή φάρμακα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη και μπορεί να μην είναι γνώριμα στην Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Γαλεντέρης, τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης από τη Θεσσαλονίκη, μίλησε στην ΕΡΤ για τα μέχρι στιγμής στοιχεία, λέγοντας ότι σήμερα αναμένει να έχουμε νέα από το εργαστήριο.

«Το συμβάν έγινε την 1η Ιανουαρίου. Δεν θα έπρεπε να περιμένουμε τόσο καιρό για τα αποτελέσματα» δήλωσε ο ιατροδικαστής. Ερωτηθείς για το πώς κρίνει αυτή την αργοπορία στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο κ. Γαλεντέρης δήλωσε πώς το πιθανότερο είναι ότι ο υπεύθυνος τους εργαστηρίου στο ΑΠΘ να βρήκε κάτι και να ήθελε να το επαληθεύσει, στέλνοντας τα δείγματα σε πιο εξειδικευμένο εργαστήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ