ΕΛΛΑΔΑ

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης - Ψάχνουν κι άλλα θύματα

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης - Ψάχνουν κι άλλα θύματα
Ο 37χρονος ιερέας κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του την περασμένη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου INTIME/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τα στοιχεία αλλά και φωτογραφίες του ιερέα, που κατηγορείται για το βιασμό ανήλικης στα Κάτω Πατήσια, έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία το μεσημέρι της Τρίτης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 20-1-2022 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (σχετικό το από 21-1-2022 Δελτίο Τύπου).

Σε βάρος του ημεδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση και πορνογραφία ανηλίκων (προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας) μέσω πληροφοριακών συστημάτων, η παραγωγή του οποίου συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορουμένου, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιορίστου εισέτι αριθμού ανηλίκων παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τον ανωτέρω, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθ υνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

Δείτε τις φωτογραφίες του ΕΔΩ.

Ο 37χρονος ιερέας κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του την περασμένη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, ενώ τη ίδια ημέρα ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για κατάχρηση σε ασέλγεια κατά συρροή και κατοχή πορνογραφικού υλικού κατά συρροή.

Ξεδιπλώνοντας το χρονικό της φρίκης η 17χρονη σήμερα κοπέλα είχε πει στην κατάθεσή της: «Όταν άρχισα να πηγαίνω στο λύκειο, σταμάτησα να πηγαίνω πια στο κατηχητικό. Είπα στη μαμά μου ότι δεν θέλω να ξαναπάω στο κατηχητικό και τότε ήταν και η περίοδος που άρχισε και ο κορωνοϊός και όλα αυτά και ήμουν αρκετά στο σπίτι μου. Η αλήθεια είναι ότι έκλαιγα σχεδόν κάθε μέρα από το φόβο μου. Δεν ήξερα τι να κάνω» κατέθεσε το κορίτσι.

Παρουσία ειδικής παιδοψυχολόγου της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων η κοπέλα διέκοπτε συχνά την κατάθεσή της και ξεσπούσε σε λυγμούς. «Ένιωσα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν βίασε απλά το σώμα μου, αλλά βίασε την ψυχή μου. Τέλη Αυγούστου, έτυχε να δω μία ταινία που είχε κάνει με το βιασμό, και μου ήρθαν όλα αυτά τα σκηνικά στο νου και άρχισα να κλαίω με λυγμούς και τότε κατάλαβα ότι κάτι έπρεπε να κάνω γι’ αυτό, ότι πρέπει να το πω σε κάποιον αυτό που μου είχε συμβεί» είπε με δάκρυα η 17χρονη.

Στην πολυσέλιδη κατάθεση του, το νεαρό κορίτσι περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε από το Νοέμβριο του 2019, έως τα μέσα του 2020. Όπως είπε η δικηγόρος της, το κορίτσι νιώθει ήδη μια λύτρωση, διότι έχει καταγγείλει στη δικαιοσύνη και την υποδιεύθυνση της Εισαγγελίας Ανηλίκων, όλα όσα βίωσε όλα αυτά τα χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ