ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αρνητικές οι τοξικολογικές της 24χρονης, σύμφωνα με το περιβάλλον του κατηγορουμένου

Θεσσαλονίκη: Αρνητικές οι τοξικολογικές της 24χρονης, σύμφωνα με το περιβάλλον του κατηγορουμένου
Η Γεωργία Μπίκα κατήγγειλε ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης ΙΝΤΙΜΕ

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης, σύμφωνα με πληροφορίες από τον κύκλο του κατηγορούμενου, για την πολύκροτη υπόθεση ομαδικού βιασμού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ακόμη και το αλκοόλ δεν είναι αξιοποιήσιμο, καθώς η ποσότητα που βρέθηκε δεν μπορεί να κάνει την κοπέλα να χάσει τις αισθήσεις της.

Tα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης, Γεωργίας Μπίκα, για τον βιασμό που όπως κατήγγειλε υπέστη σε σουίτα ξενοδοχείου στην Θεσσαλονίκη, έφτασαν από την Ελβετία.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις εστάλησαν στην Ελβετία γιατί εκεί στεγάζεται το υπερσύγχρονο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης, στο οποίο μπορεί να ανιχνευθούν νέες ναρκωτικές ουσίες ή φάρμακα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη και μπορεί να μην είναι γνώριμα στην Ελλάδα.

Tο μεσημέρι της Τρίτης, το πόρισμα του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ με τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων, παραδόθηκε στην 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης.

Το πόρισμα παρέδωσε καθηγητής Τοξικολογίας του ΑΠΘ που ορίστηκε από τις διωκτικές αρχές ως πραγματογνώμονας για την υπόθεση και θα ενημερώσει την ανακρίτρια για το περιεχόμενό του.

Αμφισβητεί το αποτέλεσμα ο τεχνικός σύμβουλος

Ο Δημήτρης Γαλεντέρης, τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης από τη Θεσσαλονίκη, μίλησε για τα μέχρι στιγμής στοιχεία και αμφισβήτησε τα αποτελέσματα.

«Το συμβάν έγινε την 1η Ιανουαρίου. Δεν θα έπρεπε να περιμένουμε τόσο καιρό για τα αποτελέσματα» δήλωσε ο ιατροδικαστής.

Είπε ακόμη πως το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως τα φάρμακα εξαλείφονται από τα ούρα μετά από 12 ώρες, ενώ το δείγμα λήφθηκε μετά την πάροδο του συγκεκριμένου διαστήματος. Έτσι, θα ζητήσει περαιτέρω εξετάσεις.

Ερωτηθείς για το πώς κρίνει αυτή την αργοπορία στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο κ. Γαλεντέρης δήλωσε πώς το πιθανότερο είναι ότι ο υπεύθυνος τους εργαστηρίου στο ΑΠΘ να βρήκε κάτι και να ήθελε να το επαληθεύσει, στέλνοντας τα δείγματα σε πιο εξειδικευμένο εργαστήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ