ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Πού αναμένονται χιονοπτώσεις

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Πού αναμένονται χιονοπτώσεις
Nεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές, αναμένονται στην Αττική ΙΝΤΙΜΕ / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα, Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). 

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, τα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο.Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και νότια, νότιοι 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 6 με 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 13 με 14 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Nεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά από το απόγευμα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Nεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το βράδυ στα γύρω ορεινά και ημιορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το βράδυ έως 6 μποφόρ.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Βαθμιαία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βόρειους.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα ορεινά και ημιορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου, όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βόρειους.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ