ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Στα δικαστήρια ο 23χρονος - Με σκυμμένο το κεφάλι

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Στα δικαστήρια ο 23χρονος - Με σκυμμένο το κεφάλι
Μόλις έφτασε στο κατώφλι των δικαστηρίων, ο κόσμος τον αποδοκίμασε και φώναζε «δολοφόνε» ΙΝΤΙΜΕ

Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Πέμπτης ο 23χρονος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, περνώντας από το πλήθος κόσμου που είναι συγκεντρωμένος στα δικαστήρια, με σκυμμένο το κεφάλι ενώ δεν έκανε καμία δήλωση στην ερώτηση που του έκαναν «έχεις καταλάβει τι έχεις κάνει;».

Μάλιστα, μόλις έφτασε στο κατώφλι των δικαστηρίων, ο κόσμος τον αποδοκίμασε και φώναζε «δολοφόνε».

Υπό τον φόβο κάποιου επεισοδίου ο κατηγορούμενος φορούσε και αλεξίσφαιρο γιλέκο όπως αναφέρουν τοπικά μέσα.

Ο 23χρονος πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Σημειώνεται πως ο 23χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα σκληρός στη διάρκεια της ανάκρισης από τους αστυνομικούς.

«Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο με έχετε εδώ, δεν καταλαβαίνω για ποιο περιστατικό μου μιλάτε», φέρεται να είπε.

Ωστόσο, φαίνεται πως η ΕΛ.ΑΣ. έχει στοιχεία εναντίον του και για το οπαδικό του παρελθόν του καθώς το 2019 φέρεται να είχε μαχαιρώσει μαζί με συνεργούς και ακόμη δύο άτομα κοντά στο γήπεδο του Άρη, σε κοντινή απόσταση από την δολοφονική επίθεση στον άτυχο Άλκη.

Παράλληλα, τον αναγνώρισε και ένας από τους τραυματίες φίλους του άτυχου 19χρονου.

Ο φερόμενος ως δράστης έχει πλούσιο παρελθόν στην οπαδική βία καθώς είχε επίσης συμμετοχή και στα επεισόδια που είχαν διεξαχθεί ανάμεσα σε χούλιγκαν στο τελικό κυπέλλου στον Βόλο το 2017. Ο 23χρονος είναι αλβανικής καταγωγής και έχει προσωρινή άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, αναζητούνται πέντε ακόμη δράστες που ήταν το μοιραίο βράδυ στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Θεοδωρικάκος: Θα βρεθούν όλοι ένοχοι

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως «ήταν και είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία να ολοκληρώσει την έρευνα. Ήδη υπάρχει μια σύλληψη, η εικόνα που έχω είναι πως υπάρχουν πολύ σημαντικά στοιχεία. Θα βρεθούν όλοι οι ένοχοι και θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη».

«Θέλω να είναι βέβαιοι όλοι όσοι μας παρακολουθούν ότι η Αστυνομία και ξέρει και μπορεί να κάνει την δουλειά της, όπως και την κάνει», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Βίντεο ντοκουμέντο της δολοφονίας

Την ίδια ώρα, το φως της δημοσιότητας «βλέπει» σοκαριστικό βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που οι δράστες χτυπούν με μανία τα θύματά τους και εν συνεχεία τρέπονται σε φυγή.

Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει υλικό από κάμερες ασφαλείας, που έχουν καταγράψει τη διαδρομή των αυτοκινήτων, με τα οποία έφτασαν και έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας οι δράστες, ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες και περιγραφές σημαντικών αυτοπτών μαρτύρων.

Το αυτοκίνητο με το οποίο έφτασε στο σημείο της δολοφονίας ο 23χρονος ανήκει στον ίδιο, ενώ οι Αρχές προχωρούν και στην ταυτοποίηση κι άλλων ατόμων που πήραν μέρος στην δολοφονία.

Επίσης, το πιθανότερο είναι, να κατηγορηθούν πολλά άτομα ως δράστες της δολοφονίας, καθώς σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ήταν βαριές οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που εντόπισε, άρα πολλά και τα άτομα που του επιτέθηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ