ΕΛΛΑΔΑ

Σφοδρή κακοκαιρία στη Σαντορίνη: Με μηχανήματα απομακρύνουν το χαλάζι από τους δρόμους

Σφοδρή κακοκαιρία στη Σαντορίνη: Με μηχανήματα απομακρύνουν το χαλάζι από τους δρόμους
Σοβαρά προβλήματα και στο αεροδρόμιο GrTimes.gr

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Σαντορίνη λόγω έντονης βροχόπτωσης και χαλαζιού που έπεσαν το πρωί της Πέμπτης. 

Σε περιοχές όπως η Μεσαριά, τα στενά έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ δύσκολη είναι η κατάσταση και σε περιοχές κοντά στο αεροδρόμιο.

Μηχανήματα του δήμου επιχειρούν να απομακρύνουν το χαλάζι από τους δρόμους για να μείνει ανοικτή η κυκλοφορία.

Η θερμοκρασία επίσης το πρωί ήταν στους 1-2 βαθμούς.

Βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, δείχνουν δρόμους να έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους ενώ ταράτσες, αυλές και μπαλκόνια έχουν καλυφθεί από χαλάζι.

Όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, οι υπηρεσίες της περιφέρειας ήταν σε επιφυλακή για χαλαζόπτωση και κλήθηκαν άμεσα, υπό την εποπτεία του αντιπεριφερειάρχη και επάρχου Θήρας Χαράλαμπου Δαρζέντα στην διαχείριση.

«Η κλιματική αλλαγή μας δίνει εικόνες και καταστάσεις πρωτόγνωρες για τα νησιά μας. Η κλιματική αλλαγή ήρθε για να μείνει και οφείλουμε όλοι να προσαρμόσουμε πολιτικές, πρακτικές και συνήθειες σε αυτή την πραγματικότητα.

Από την πλευρά μας, οργανώνουμε την πολιτική προστασία με τρόπο που μέχρι σήμερα μας έδωσε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά ιδιαίτερα κρίσιμες καταστάσεις, αλλά καταλαβαίνουμε ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Χατζημάρκος.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ