ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πληθώρα ευρημάτων από αστυνομικές έφοδους σε συνδέσμους οπαδών - Δύο συλλήψεις

Θεσσαλονίκη: Πληθώρα ευρημάτων από αστυνομικές έφοδους σε συνδέσμους οπαδών - Δύο συλλήψεις
Εντατικές είναι οι αστυνομικές έρευνες στη Θεσσαλονίκη για τον εντοπισμό κι άλλων δραστών που εμπλέκονται στην στυγνή δολοφονία του 19χρονου Άκλη Καμπανού ΙΝΤΙΜΕ

Άφθονα ήταν τα ευρήματα που έφερε στο φως η αστυνομική έφοδος σε συνδέσμους του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για τον εντοπισμό και άλλων δραστών που εμπλέκονται στην άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Συνολικά ερευνήθηκαν 13 σύνδεσμοι σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος. Σύμφωνα με την αστυνομία, κατασχέθηκαν μαχαίρια, σιδερογροθιές, λοστοί κι άλλα αντικείμενα.

Σε σχέση με τα ευρήματα, συνελήφθησαν δύο υπεύθυνοι συνδέσμων, 43 και 36 ετών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικές δυνάμεις σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα grtimes, από το εσωτερικού του συνδέσμου του ΠΑΟΚ που βρίσκεται επί της οδού Ορέστου, συνέλεξαν τουλάχιστον πέντε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών με ευρήματα, αλλά και επτά κάσες. Τα ευρήματα αυτά θα μεταφερθούν για εξέταση.

Νωρίτερα, αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο σε συνολικά τρεις συνδέσμους του «δικεφάλου του Βορρά» που βρίσκονται στις οδούς Παπάφη και Ορέστου, στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ που βρίσκεται στο γήπεδο της Τούμπας, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα grtimes.gr αστυνομική έφοδος φαίνεται πως πραγματοποιήθηκε και στην περιοχή του Ευόσμου.

Ειδικά κατά την έρευνα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν μεταλλικά στυλιάρια και κράνη.

Οι έρευνες διεξάγονται στο πλαίσιο εντοπισμού είτε συμμετεχόντων στη δολοφονική επίθεση, είτε στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στους δράστες, όπως συνέβη χθες κατά την έρευνα των αρχών στον κεντρικό σύνδεσμο του ΠΑΟΚ Θύρα 4 που βρίσκεται επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Ο 23χρονος συλληφθείς για τη δολοφονία του 19χρονου έχει ήδη καταδικαστεί και του έχει επιβληθεί η πρώτη ποινή, των τεσσάρων ετών και τριών μηνών χωρίς αναστολή, για τα ευρήματα στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στον οποίο έγινε έλεγχος χτες Τετάρτη (βλ. φωτογραφία).

Ερευνες και σε συνδέσμους του Άρη και Ηρακλή

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στον σύνδεσμο του Άρη, που βρίσκεται δίπλα από το γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης.
Οι αστυνομικοί βγαίνοντας από τον σύνδεσμο, πήραν μαζί τους τρεις μεγάλες μαύρες σακούλες μέσα στις οποίες υπήρχαν άγνωστα μέχρι στιγμής αντικείμενα.

Η αστυνομική έρευνα επεκτάθηκε και στον σύνδεσμο φίλων Ηρακλή Αυτόνομη Θύρα 10, που στεγάζεται στη συμβολή των οδών Μητροπολίτου Γενναδίου και Ιουστινιανού.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνται κι άλλοι δράστες που ήταν το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Αναζητείται δεύτερο άτομο

Η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει ποιο είναι το πρόσωπο που οδηγούσε το δεύτερο όχημα και τον αναζητά παντού. Ο ίδιος φέρεται να προσπαθεί να αποφύγει τη σύλληψη και να κρύβεται. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι έφοδοι στους συνδέσμους θα συνεχιστούν, κυρίως σαν μέτρο πίεσης έτσι ώστε να καταφέρει η Αστυνομία να φτάσει στον άνθρωπο που αναζητά.

Άλκης Καμπανός: Εντοπίστηκε νέο φονικό όπλο στο σημείο της δολοφονίας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, λίγα μέτρα από το σημείο του εγκλήματος βρέθηκε μια ματσέτα, για την οποία θα εξεταστεί εάν την έφεραν πάνω τους οι δράστες της αιματηρής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του 19χρονου.

Το εν λόγω φονικό όπλο εντοπίστηκε σήμερα το πρωί, από δημοσιογράφο του Live News και έναν οδοκαθαριστή, στην άκρη του δρόμου, κάτω από ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην οδό Νικολάου Πλαστήρα.

Στα δικαστήρια ο 23χρονος

Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Πέμπτης ο 23χρονος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, περνώντας από το πλήθος κόσμου που είναι συγκεντρωμένος στα δικαστήρια, με σκυμμένο το κεφάλι ενώ δεν έκανε καμία δήλωση στην ερώτηση που του έκαναν «έχεις καταλάβει τι έχεις κάνει;».

Μάλιστα, μόλις έφτασε στο κατώφλι των δικαστηρίων, ο κόσμος τον αποδοκίμασε και φώναζε «δολοφόνε».

Υπό τον φόβο κάποιου επεισοδίου ο κατηγορούμενος φορούσε και αλεξίσφαιρο γιλέκο όπως αναφέρουν τοπικά μέσα.

Ο 23χρονος πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Σημειώνεται πως ο 23χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα σκληρός στη διάρκεια της ανάκρισης από τους αστυνομικούς.

«Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο με έχετε εδώ, δεν καταλαβαίνω για ποιο περιστατικό μου μιλάτε», φέρεται να είπε.

Ωστόσο, φαίνεται πως η ΕΛ.ΑΣ. έχει στοιχεία εναντίον του και για το οπαδικό του παρελθόν του καθώς το 2019 φέρεται να είχε μαχαιρώσει μαζί με συνεργούς και ακόμη δύο άτομα κοντά στο γήπεδο του Άρη, σε κοντινή απόσταση από την δολοφονική επίθεση στον άτυχο Άλκη.

Παράλληλα, τον αναγνώρισε και ένας από τους τραυματίες φίλους του άτυχου 19χρονου.

Ο φερόμενος ως δράστης έχει πλούσιο παρελθόν στην οπαδική βία καθώς είχε επίσης συμμετοχή και στα επεισόδια που είχαν διεξαχθεί ανάμεσα σε χούλιγκαν στο τελικό κυπέλλου στον Βόλο το 2017. Ο 23χρονος είναι αλβανικής καταγωγής και έχει προσωρινή άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, αναζητούνται πέντε ακόμη δράστες που ήταν το μοιραίο βράδυ στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ