ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις κατά τις αστυνομικές εφόδους σε συνδέσμους οπαδών

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις κατά τις αστυνομικές εφόδους σε συνδέσμους οπαδών
ΙΝΤΙΜΕ

Δύο υπεύθυνοι συνδέσμων, 43 και 36 ετών, συνελήφθησαν κατά τις αστυνομικές εφόδους σε συνδέσμους οπαδών για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων που συμμετείχαν στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα, η αστυνομία, πραγματοποίησε μπαράζ εφόδων σε συνδέσμους οπαδών των ομάδων ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή, βρίσκοντας πλήθος ευρημάτων.

Συνολικά έγιναν έρευνες σε 13 συνδέσμους σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος. Σύμφωνα με την αστυνομία, κατασχέθηκαν μαχαίρια, σιδερογροθιές, λοστοί κι άλλα αντικείμενα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία αναφέρει ότι «αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς και άλλων Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Θ., απογευματινές ώρες σήμερα (03-02-2022), πραγματοποίησαν επιστάμενες έρευνες σε διάφορες λέσχες φιλάθλων αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης» και «στο πλαίσιο των ερευνών, που έλαβαν χώρα παρουσία εκπροσώπων δικαστικής Αρχής, εντός χώρων δεκατριών (13) οικημάτων που στεγάζονται οι λέσχες αυτές και δραστηριοποιούνται φίλαθλοι των ομάδων της πόλης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρια, ψαλίδια, λοστοί, καπνογόνα, φωτοβολίδες, σιδερογροθιές και άλλα αντικείμενα, πρόσφορα να προκαλέσουν σωματικές βλάβες».

Σε ό,τι αφορά στη σύλληψη των δύο ατόμων διευκρινίζεται ότι πρόκειται για τους υπευθύνους «δύο εκ των προαναφερόμενων χώρων και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Έφοδος στην Τούμπα

Οι αστυνομικές δυνάμεις σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα grtimes, από το εσωτερικού του συνδέσμου του ΠΑΟΚ που βρίσκεται επί της οδού Ορέστου, συνέλεξαν τουλάχιστον πέντε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών με ευρήματα, αλλά και επτά κάσες. Τα ευρήματα αυτά θα μεταφερθούν για εξέταση.

Νωρίτερα, αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο σε συνολικά τρεις συνδέσμους του «δικεφάλου του Βορρά» που βρίσκονται στις οδούς Παπάφη και Ορέστου, στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ που βρίσκεται στο γήπεδο της Τούμπας, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα grtimes.gr αστυνομική έφοδος φαίνεται πως πραγματοποιήθηκε και στην περιοχή του Ευόσμου.

Ειδικά κατά την έρευνα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν μεταλλικά στυλιάρια και κράνη.

Χθες εξάλλου πραγματοποιήθηκε έρευνα των αρχών στον κεντρικό σύνδεσμο του ΠΑΟΚ Θύρα 4 που βρίσκεται επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Έρευνες και σε συνδέσμους του Άρη και Ηρακλή

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στον σύνδεσμο του Άρη, που βρίσκεται δίπλα από το γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης.

Οι αστυνομικοί βγαίνοντας από τον σύνδεσμο, πήραν μαζί τους τρεις μεγάλες μαύρες σακούλες μέσα στις οποίες υπήρχαν άγνωστα μέχρι στιγμής αντικείμενα.

Η αστυνομική έρευνα επεκτάθηκε και στον σύνδεσμο φίλων Ηρακλή Αυτόνομη Θύρα 10, που στεγάζεται στη συμβολή των οδών Μητροπολίτου Γενναδίου και Ιουστινιανού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ