ΕΛΛΑΔΑ

Μπακογιάννης για Ρουβίκωνα: «Κανένα χαφιεδότσουρμο δεν με σκιάζει»

Μπακογιάννης για Ρουβίκωνα: «Κανένα χαφιεδότσουρμο δεν με σκιάζει»
μια ομάδα 17 ατόμων του Ρουβίκωνα εμφανίστηκαν ξαφνικά στην πλατεία Καλλιγά στο κέντρο της Αθήνας σε μία καφετέρια που βρισκόταν και μιλούσε Δήμαρχος Αθηναίων

Με μήνυμα στο facebook, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τοποθετήθηκε για την επίθεση ομάδας του Ρουβίκωνα, που πέταξε τρικάκια και φώναζε συνθήματα έξω από την καφετέρια όπου βρισκόταν και μιλούσε.

«Κανένα χαφιεδότσουρμο δεν με σκιάζει και δεν μπορεί να με εμποδίσει από το να κάνω τη δουλειά μου. Κάθε μέρα, σε διαφορετική γειτονιά να μιλάω με τις Αθηναίες και τους Αθηναίους», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Μπακογιάννης.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του δήμου, ο κ. Μπακογιάννης, που «κάθε μέρα επισκέπτεται και μια διαφορετική γειτονιά της Αθήνας», βρέθηκε απόψε σε καφέ των Κάτω Πατησίων και «ενώ συνομιλούσε, με δημότες για τα ζητήματα της γειτονιάς, μια ομάδα μελών του Ρουβίκωνα εμφανίστηκε κρατώντας πανό, πετώντας τρικάκια και φωνάζοντας συνθήματα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, ο κ. Μπακογιάννης, «ανεπηρέαστος και με απόλυτη ψυχραιμία συνέχισε να ακούει και να απαντά στα ερωτήματα των παρευρισκομένων. Εξακολούθησε να κάνει τη δουλειά του όπως συνηθίζει να λέει». Στην ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται επίσης ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε να μην υπάρξει δίωξη για όσους προσήγαγε η Αστυνομία.

Νωρίτερα, μια ομάδα 17 ατόμων του Ρουβίκωνα εμφανίστηκαν ξαφνικά στην πλατεία Καλλιγά στο κέντρο της Αθήνας σε μία καφετέρια που βρισκόταν και μιλούσε.

Αφού άπλωσαν πανό και πέταξαν τρικάκια παρέμεινα έξω από την καφετέρια, μέχρι την ώρα που έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις και όλα τα μέλη της αναρχικής ομάδας προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πανό και τα τρικάκια έκαναν αναφορά «στον Μεγάλο Περίπατο που πνίγηκε στο χιόνι» όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, η αναρχική ομάδα ανέβασε βίντεο από την παρέμβασή της, αλλά και τις προσαγωγές, σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Βίντεο από την παρέμβαση:

Βίντεο από τις προσαγωγές:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ