ΕΛΛΑΔΑ

Αρναούτογλου: Έρχεται νέα κακοκαιρία από την Τρίτη - Πιθανό να δούμε χιόνια και στην Αττική

Αρναούτογλου: Έρχεται νέα κακοκαιρία από την Τρίτη - Πιθανό να δούμε χιόνια και στην Αττική
Βροχές και χιονοπτώσεις αναμένονται στη χώρα την επόμενη εβδομάδα ΙΝΤΙΜΕ

Νέα κακοκαιρία αναμένεται να ξεκινήσει στη χώρα την ερχόμενη Τρίτη, με τους μετεωρολόγους να εκτιμούν πως θα σημειωθούν χιονοπτώσεις μέχρι και στην Αττική.

Μετά το Σαββατοκύριακο, που θα είναι αίθριο, από την Τρίτη θα ξεκινήσει ψυχρή εισβολή.

Όπως ανέφερε ο Σάκη Αρναούτογλου, από τη Δευτέρα αναμένεται να πυκνώσουν τα σύννεφα στα βόρεια με βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας ενώ την Τρίτη αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού.

Η κακοκαιρία θα κινηθεί από βορρά προς νότο με χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες αλλά και τις αρκετές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

«Θα δούμε αν θα φτάσουν τα χιόνια και στην Αττική γιατί υπάρχουν ενδείξεις και για την Εύβοια» σημείωσε ο μετεωρολόγος προσθέτοντας ότι οι άνεμοι την Τρίτη θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν με εντάσεις έως και 9 μποφόρ.

Παράλληλα ο κ. Αρναούτογλου προειδοποιεί για τον καιρό, σήμερα Παρασκευή, καθώς θα πνέουν ισχυροί βοριάδες μέχρι το μεσημέρι «στη νότια νησιωτική χώρα και κυρίως στην Κρήτη όπου δεν αποκλείεται οι ριπές τους αγγίξουν και να ξεπεράσουν τα 9 με 10 μποφόρ».

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την επόμενη εβδομάδα

Δευτέρα 07-02

Στα δυτικά θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ. Τη νύχτα στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Τρίτη 08-02

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά, αλλά και κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, καθώς και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Γρήγορα όμως αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και γρήγορα βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Τετάρτη 09-02

Στην ανατολική νησιωτική χώρα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις και τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ, όμως βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ