ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Βρέθηκε και δεύτερο μαχαίρι - Τα ευρήματα των Αρχών

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Βρέθηκε και δεύτερο μαχαίρι - Τα ευρήματα των Αρχών
Νέα στοιχεία για το μοιραίο βράδυ στα χέρια των Αρχών ΙΝΤΙΜΕ

Ραγδαίες είναι εξελίξεις στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη καθώς οι Αρχές εντοπίζουν και άλλα στοιχεία για το μοιραίο βράδυ.  

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, βρέθηκε και δεύτερο μαχαίρι, μετά το δρεπάνι και το ρόπαλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες της καταδρομικής επίθεσης σε βάρος του νεαρού και φίλων του.

Το μαχαίρι έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστεί σε ποιον ανήκουν οι κηλίδες αίματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, το μαχαίρι ενδεχομένως πέταξαν οι δράστες τη νύχτα της δολοφονίας, ενώ βρέθηκε κάτω από σταθμευμένο όχημα όταν ο οδηγός το μετακίνησε.

Στις έρευνες και η ΕΥΠ

Η σύλληψη των δραστών είναι πλέον θέμα χρόνου, ενώ όπως μετέδωσε το OPEN, στις έρευνες συμμετέχει η ΕΥΠ ενώ και άλλοι δράστες που έχουν ταυτοποιηθεί.

Για έναν εξ αυτών, ιδιοκτήτη του δεύτερου αυτοκινήτου που φαίνεται στα βίντεο, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης έχει σφίξει τον κλοιό καθώς γνωρίζει τα στοιχεία ταυτότητάς του και η σύλληψή του θεωρείται πλέον θέμα ημερών, αν όχι ωρών.

Το DNA από το φονικό όπλο, ένα ρόπαλο που βρέθηκε δίπλα στον νεκρό Άλκη, και δεύτερο μαχαίρι αλλά και τα στοιχεία από τις επικοινωνίες των δραστών, φαίνεται πως «δένουν» την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ακόμα άτομα έχουν ταυτοποιηθεί ως συνεργοί του 23χρονου που κατηγορείται για την δολοφονία του 19χρονου, ενώ συνολικά αναζητούνται οκτώ.

Ο ένας φέρεται να είναι ο κάτοχος του μαύρου αυτοκινήτου το οποίο εμφανίζεται στις εικόνες που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας δίπλα το λευκό αυτοκίνητο του 23χρονου που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία.

Το δεύτερο άτομο που έχει ταυτοποιηθεί, φέρεται να είναι μέλος της συμμορίας που προχώρησε μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στη στυγνή δολοφονία του 19χρονου.

Τα αποτυπώματα του 23χρονου στο μαχαίρι του εγκλήματος

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, αίμα του 19χρονου και αποτυπώματα του 23χρονου βρέθηκαν στο μαχαίρι του φόνου στη Θεσσαλονίκη, ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ βρέθηκε DNA του θύματος και συγκεκριμένα αίμα του άτυχου νεαρού και αποτυπώματα του κατηγορούμενου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πάνω στο μαχαίρι υπάρχουν αποτυπώματα και άλλων ατόμων, πιθανότατα μελών της συμμορίας που χτύπησε και στη συνέχεια ενεπλάκη στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Το μαχαίρι 30 εκατοστών του εγκλήματος και το νέο εύρημα είναι το «κλειδί» για να βρεθούν και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι.

Ο 23χρονος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Έρευνες σε συνδέσμους - Δύο συλλήψεις

Σημειώνεται πως η αστυνομία, πραγματοποίησε μπαράζ εφόδων σε συνδέσμους οπαδών των ομάδων ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή, βρίσκοντας πλήθος ευρημάτων.

Συνολικά ερευνήθηκαν 13 σύνδεσμοι σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος. Σύμφωνα με την αστυνομία, κατασχέθηκαν μαχαίρια, σιδερογροθιές, λοστοί κι άλλα αντικείμενα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικές δυνάμεις, από το εσωτερικού του συνδέσμου του ΠΑΟΚ που βρίσκεται επί της οδού Ορέστου, συνέλεξαν τουλάχιστον πέντε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών με ευρήματα, αλλά και επτά κάσες. Τα ευρήματα αυτά θα μεταφερθούν για εξέταση.

Οι αστυνομικοί βγαίνοντας από τον σύνδεσμο του Άρη, πήραν μαζί τους τρεις μεγάλες μαύρες σακούλες μέσα στις οποίες υπήρχαν άγνωστα μέχρι στιγμής αντικείμενα.

Η αστυνομική έρευνα επεκτάθηκε και στον σύνδεσμο φίλων Ηρακλή Αυτόνομη Θύρα 10, που στεγάζεται στη συμβολή των οδών Μητροπολίτου Γενναδίου και Ιουστινιανού.

Μετά τις εφόδους, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δυο ατόμων, 43 και 36 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ