ΕΛΛΑΔΑ

Οπαδική βία: Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες αστυνομικού για πλημμελή διαχείριση περιστατικών

Οπαδική βία: Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες αστυνομικού για πλημμελή διαχείριση περιστατικών
«Μαζί με τα νερά στα σακίδια της ομάδας είχαμε βρει καπνογόνα και πιστόλια ευθείας βολής, αυτά που μπορούν να σκοτώσουν» όπως καταγγέλλει o αστυνομικός (φωτ. αρχείου) INTIME

Τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενημέρωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σχετικά με τις υπό καθεστώς ανωνυμίας καταγγελίες, τις οποίες έκανε σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, άτομο που δήλωσε ότι φέρει την ιδιότητα του αστυνομικού, καθώς και ότι έχει γνώση σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των περιστατικών οπαδικής βίας από την αστυνομία.

Οι καταγγελίες που αναφέρονται σε φερόμενη πλημμελή διαχείριση περιστατικών οπαδικής βίας από αστυνομικούς με εντολές ανωτέρων τους, καθώς και σε φερόμενο ρόλο απόστρατων αστυνομικών σε ομάδες, αναπαράχθηκαν από το πρωί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Σχετικά με ηχητικό απόσπασμα ραδιοφωνικής συνέντευξης σε σταθμό της Θεσσαλονίκης, που περιέχει δηλώσεις ατόμου το οποίο επικαλείται ότι φέρει την ιδιότητα του αστυνομικού και αναπαράγεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι ενημερώθηκε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και με εντολή του συγκεντρώθηκε σχετικό υλικό το οποίο θα αποσταλεί άμεσα για ποινική αξιολόγηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι καταγγελίες του αστυνομικού

Ο αστυνομικός δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis Θεσσαλονίκης: «Είναι οι εντολές που δεχόμαστε από τους ανωτέρω, γιατί όταν σταματήσουν να εργάζονται στο Σώμα, έχουν βλέψεις για να αναλάβουν θέσεις στις ΠΑΕ».

«Μαζί με τα νερά στα σακίδια της ομάδας είχαμε βρει καπνογόνα και πιστόλια ευθείας βολής, αυτά που μπορούν να σκοτώσουν» όπως καταγγέλλει. «Είμαι απόλυτος σε αυτό που λέω και αν μας ακούει κάποιος εισαγγελέας, τα γνωρίζει αυτά» τόνισε.

«Ήμουν παρών κατά την είσοδο της ομάδας στα αποδυτήρια γιατί είχα δεχτεί σαφή εντολή» και συνεχίζει λέγοντας ότι μετά ήρθαν τρεις οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας και πήραν τα σακίδια.

Σε ερώτηση αν η ομάδα μέσα σε σάκους, με την ένδυση των ποδοσφαιριστών βάζει όπλα, κλπ τα οποία παραλαμβάνουν στην συνέχεια μέσα στο γήπεδο, οργανωμένοι οπαδοί, ο αστυνομικός τόνισε: «Ακριβώς, Χωρίς εμείς να έχουμε κάποια εντολή να εμποδίσουμε την είσοδο αυτών των φονικών όπλων στο γήπεδο. Όπως και εισχωρούν».

Σημείωσε δε, ότι όταν το ανέφερε στους ανωτέρους του, η απάντηση ήταν ότι «θα πάτε στο Σουφλί και εσύ και ο συνάδελφος που είχες δίπλα σου».

«Είναι μεγάλα τα συμφέροντα, που παίζουν οι ανώτατοι αρχηγοί της αστυνομίας» υποστήριξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ