ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη - Το μήνυμα του Μαργαρίτη Σχοινά στο twitter: Δεν θα μας λυγίσουν

Δολοφονία Άλκη - Το μήνυμα του Μαργαρίτη Σχοινά στο twitter: Δεν θα μας λυγίσουν
«Η βία, ο φανατισμός και το μίσος των λίγων δε θα μας λυγίσουν», έγραψε ο κ. Σχοινάς στο twitter - Στη φωτογραφία αφήνει ένα κίτρινο τριαντάφυλλο στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης TWITTER / Margaritis Schinas (@MargSchinas)

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, επισκέφθηκε το σημείο, όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης και άφησε στη μνήμη του ένα κίτρινο τριαντάφυλλο.

Ο κ. Σχοινάς έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter: «Η βία, ο φανατισμός και το μίσος των λίγων δε θα μας λυγίσουν»

«Ένα κίτρινο τριαντάφυλλο στη μνήμη του Άλκη σήμερα στο Χαριλάου. Οι πολλοί που αγαπάμε και υπηρετούμε τον αθλητισμό είμαστε πιο δυνατοί», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Κούγιας: Δεν θα εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία

Εν τω μεταξύ, την πεποίθηση ότι είναι «κενό γράμμα» η έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης για τον 20χρονο φερόμενο ως δράστη και συνεργό στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος διέφυγε στην Αλβανία, εξέφρασε την Κυριακή ο γνωστός ποινικολόγος και συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Αλέξης Κούγιας.

«Είμαι στο μαύρο σκοτάδι. Θα μάθω τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, μόλις απολογηθεί ο δράστης που έχει συλληφθεί. Αν δε λάβω αντίγραφα της δικογραφίας δεν μπορώ να πω κάτι. Ακούω φήμες ότι έχουν εντοπίσει 6-7 άτομα ακόμα. Άλλοτε ακούω ότι συμμετείχαν δύο αυτοκίνητα στην επίθεση, άλλοτε τρία. Χτες μου είπαν τέσσερα. Μου δημιουργεί άσχημη εντύπωση ότι δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες. Άκουσα ότι ο ένας διέφυγε για την Αλβανία. Αυτό που άκουσα ότι θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης είναι ένα γράμμα κενό, γιατί η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους. Δε θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα να δικαστεί, δεν τους εκδίδει η Αλβανία», σημείωσε ο κ. Κούγιας.

Ο ίδιος, σε δηλώσεις του στο Mega πρόσθεσε δε: «Εγκληματική οργάνωση είναι οποιαδήποτε ένωση προσώπων άνω των τριών, που έχει μια διάρκεια και σκοπός της είναι να διαπράττουν εγκλήματα. Σε αυτές τις λέσχες οπαδών δε συγκεντρώνονται για να αλλάξουν ιδέες για τις ομάδες. Αυτοί που πλέον μαζεύονται εκεί μαζεύονται μόνο για το πώς θα οργανωθούν και θα φέρουν μαχαίρια και στειλιάρια, και πηγαίνουν στο γήπεδο και πουλούν ναρκωτικά σε παιδιά. Εξελίσσονται σε ομάδες που κάνουν εκβιασμό σε μαγαζιά και καταλήγουν να κάνουν εκβιασμούς και στην ίδια τη διοίκηση ζητώντας χρήματα και μετατρέπονται σε “security” των ομάδων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ