ΕΛΛΑΔΑ

Εντείνεται η αγωνία για τους τρεις αγνοούμενους στον Χελμό - Εντοπίστηκαν αντικείμενα

Εντείνεται η αγωνία για τους τρεις αγνοούμενους στον Χελμό - Εντοπίστηκαν αντικείμενα
Εκτός από το ελικόπτερο, έχουν αναπτυχθεί 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνα και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Δημοσιεύτηκε,

Ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας - διάσωσης, συμμετέχει πλέον στις έρευνες που πραγματοποιούνται από το απόγευμα του Σαββάτου στην ευρύτερη περιοχή, «Ύδατα Στυγός», κοντά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, για τον εντοπισμό τριών αναρριχητών που αγνοούνται.

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή επιχειρούν ακόμη 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμει κλιμάκιο εννέα εθελοντών - διασωστών, του παραρτήματος Αχαΐας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Πληροφορίες που θέλουν τους τρεις αγνοούμενους να έχουν εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις τους διαψεύδονται τόσο από την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας όσο και από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, με τα οποία επικοινώνησε το CNN Greece.



Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες της ΕΡΤ αυτή την ώρα οι διασωστικές ομάδες προσεγγίζουν σε σημείο όπου έχει σημειωθεί χιονοστοβάδα, περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό.

Οι χειριστές του ελικοπτέρου κατάφεραν να διακρίνουν ένα κόκκινο κράνος και ένα μπλε αντικείμενο.

«Οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών που αγνοούνται, επικεντρώνονται σε μία περιοχή περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων», ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του χιονοδρομικού, Αλέξης 'Αγριος.

Όπως πρόσθεσε, «είμαστε σε διαδικασία αναζήτησης με όλα τα μέσα που υπάρχουν και οι έρευνες πραγματοποιούνται, τόσο από αέρος, όσο και από χιονισμένες περιοχές, ενώ προσεγγίζονται όλα τα σημεία, όπου εκτιμάται ότι μπορεί να βρίσκονται οι τρεις αγνοούμενοι αναρριχητές».

Όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, ο Αλέξης 'Αγριος λέει ότι είναι καλές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, οι τρεις άνδρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών, κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στη χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία, ανέβηκαν στον Χελμό το πρωί του Σαββάτου.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους τρεις άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά παρά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Έκτοτε σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό τους.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι σχετικά καλές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ