ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Φωτογραφία από το όπλο του εγκλήματος

Δολοφονία Άλκη: Φωτογραφία από το όπλο του εγκλήματος
Μπαράζ συλλήψεων σημειώνεται, εν τω μεταξύ, την Κυριακή, στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη INTIME

Με τις εξελίξεις στις έρευνες για τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη να είναι ραγδαίες, οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνα από το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο 19χρονος.

Πρόκειται για ένα δρεπάνι που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πάνω του βρέθηκε γενετικό υλικό του 19χρονου και για τον λόγο αυτό η αστυνομία εκτιμά ότι είναι το όπλο με το οποίο σημειώθηκαν τα φονικά χτυπήματα στον Άλκη.

Μπαράζ συλλήψεων σημειώνεται, εν τω μεταξύ, την Κυριακή, στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Έως αργά το βράδυ της Κυριακής οκτώ άτομα έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ενώ με εντάλματα σύλληψης αναζητούνται ακόμη ένα άτομο στη Θεσσαλονίκη, καθώς και ο 20χρονος που έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Από τους συλληφθέντες, οι περισσότεροι είναι Έλληνες, ηλικίας 19 έως 23 ετών, ενώ κάποιοι έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας νεαρός αλβανικής καταγωγής, ενώ ένταλμα έχει εκδοθεί και για τον 20χρονο που έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συλληφθέντες κρύβονταν σε συγγενικά σπίτια μετά τη δολοφονία του 19χρονου. Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει την παρουσία τους στο σημείο της δολοφονίας.

Οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους υλικό από κάμερες ασφαλείας, μαρτυρίες, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, ενώ υπάρχουν και τα πρώτα αποτελέσματα από εργαστηριακές έρευνες που έγιναν στα φονικά αντικείμενα που άφησαν πίσω τους οι δράστες.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Δευτέρα, απολογείται ο 23χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου. Εις βάρος του ασκήθηκε, μεταξύ άλλων, ποινική δίωξη για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ