ΕΛΛΑΔΑ

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Σε εξέλιξη ΕΔΕ - Νοσοκόμα κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από γιατρό

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Σε εξέλιξη ΕΔΕ - Νοσοκόμα κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από γιατρό
Η νοσηλεύτρια κατέθεσε ότι χρειάστηκε να αλλάξει διεύθυνση κατοικίας, από την πίεση που της ασκούσε ο συγκεκριμένος γιατρός (Φωτογραφία αρχείου) AP Photo

Σε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος της από γιατρό του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, κατάγγειλε νοσηλεύτρια με γραπτή αναφορά της στη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ο Διοικητής του Ιδρύματος Γιώργος Μαρκάκης, κάλεσε την καταγγέλλουσα και τον γιατρό, ενώ διατάχθηκε άμεσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Συγκεκριμένα, η νοσηλεύτρια καταγγέλλει ότι ο γιατρός κατά τη διάρκεια επικοινωνίας τους, άφησε σεξουαλικά και ασεβή υπονοούμενα, χωρίς αυτή η στάση να περιοριστεί στο πλαίσιο μιας μεμονωμένης επαφής. Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με την νοσηλεύτρια, η παρενόχλησή της συνεχίστηκε και εντός του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε, χρειάστηκε να αλλάξει διεύθυνση κατοικίας, μετά από την πίεση που της ασκούνταν από τον συγκεκριμένο γιατρό, σχετικά με τον τόπο διαμονής της.

Και ενώ η συγκέντρωση στοιχείων γίνεται με μεγάλη προσοχή, υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχει και άλλη νοσηλεύτρια που παρενοχλήθηκε από το ίδιο πρόσωπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ