ΕΛΛΑΔΑ

Καλάβρυτα: Το χρονικό μιας τραγωδίας - Η ιατροδικαστική εξέταση θα ρίξει φως στα αίτια

Καλάβρυτα: Το χρονικό μιας τραγωδίας - Η ιατροδικαστική εξέταση θα ρίξει φως στα αίτια
Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται, όσον αφορά τα αίτια της τραγωδίας, είναι οι τρεις άνδρες να παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα INTIME/Δελτίο τύπου / POOL

Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού των τριών αναρριχητών, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί από το Σάββατο στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων.

Νεκροί εντοπίσθηκαν ο Γιάννης Τορέλλι, 56 χρονών, ένας από τους πιο έμπειρους αναρριχητές της χώρας και από τα πιο ενεργά και δραστήρια μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών, ο Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, με καταγωγή από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών και ο Παναγιώτης Τέκος, προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Κορινθία και μόνιμος κάτοικος Πατρών.

Το Πυροσβεστικό Σώμα έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από το σημείο όπου εντοπίστηκαν οι σοροί των τριών ορειβατών το απόγευμα της Κυριακής.

Πρόκειται για δύσβατη και χιονισμένη πλαγιά. Οι διασώστες κατόρθωσαν να προσεγγίσουν το σημείο έπειτα από πολύωρη επιχείρηση.

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται, όσον αφορά τα αίτια της τραγωδίας, είναι οι τρεις άνδρες να παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού.

Ήδη από τις 11:00 το πρωί της Κυριακής οι έρευνες των ομάδων διάσωσης της Πυροσβεστικής, εθελοντών και προσωπικού του χιονοδρομικού είχαν επικεντρώσει τις προσπάθειες εντοπισμού των τριών αναρριχητών σε μία περιοχή περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Λίγη ώρα αργότερα, με τη βοήθεια δύο ελικοπτέρων του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας και διάσωσης, και της Πυροσβεστικής εντοπίστηκαν αρχικά αντικείμενα των τριών αναρριχητών και κατόπιν οι σοροί τους. Στην συνέχεια ακολούθησε επιχείρηση για την μεταφορά των τριών σορών από την δύσβατη περιοχή.

Οι τρεις αδικοχαμένοι αναρριχητέςΚαλάβρυτα News

Οι τρεις αναρριχητές ηλικίας 56, 49 και 40 ετών είχαν ξεκινήσει χθες από το χιονοδρομικό κέντρο, προκειμένου να προσεγγίσουν μία οθροπλαγιά, στην περιοχή «Μαυρολίμνη».

Όταν όμως οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου διαπίστωσαν ότι οι αναρριχητές δεν είχαν επιστρέψει, τότε επιχείρησαν να επικοινωνήσουν μαζί τους, αλλά δεν απαντούσαν στις τηλεφωνικές κλήσεις τους.

Άμεσα ξεκίνησε η γιγαντιαία επιχείρηση του εντοπισμού τους, στην οποία συμμετείχαν πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνα και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ, από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών εθελοντές και δύο ελικόπτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ