ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια ο τεχνικός σύμβουλος της Γεωργίας- Θα προσκομίσει έκθεση

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια ο τεχνικός σύμβουλος της Γεωργίας- Θα προσκομίσει έκθεση
Tο περιβάλλον της 24χρονης Γεωργίας αφήνει αιχμές ως προς την εγκυρότητα της διαδικασίας για τη δειγματοληψία INTIME

Μία εβδομάδα μετά την κατάθεση του φακέλου με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στην ανακρίτρια, το περιβάλλον της 24χρονης Γεωργίας αφήνει αιχμές ως προς την εγκυρότητα της διαδικασίας για τη δειγματοληψία.

Ο τεχνικός σύμβουλος της νεαρής κοπέλας, Δημήτρης Γαλεντέρης είχε γνωστοποιήσει ότι η λήψη δειγμάτων στα ούρα έγινε 18 ώρες μετά το περιστατικό, κάτι που αυτομάτως, όπως τονίζει, εγείρει εύλογα ερωτήματα για την κωλυσιεργία των αρχών ως προς την αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού περιστατικού.

Σε νέες του δηλώσεις στο thesstoday.gr ο κ. Γαλεντέρης επισημαίνει ότι έχει δει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, όμως θέλει να συντάξει προσωπικά τεχνική έκθεση, η οποία θα απαντά με λεπτομέρεια σε ιατροδικαστικά ζητήματα: πότε έγιναν οι δειγματοληψίες και ποια δείγματα ελήφθησαν, με τον ίδιο να σημειώνει πως «υπάρχουν κενά στο DNA. Δεν έχουμε δειγματοληψία από τη σουίτα από το DNA του χώρου».

«Μετά την τεχνική έκθεση στο τέλος θα διατυπωθούν προτάσεις σχετικά με το πώς θα προχωρήσει η ιατροδικαστική υπόθεση για να ληφθούν πιο σωστά συμπεράσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός σύμβουλος, υπογραμμίζοντας ότι «η σύνταξη του δικού του φακέλου θα κατατεθεί στην ανακρίτρια εντός αυτής της εβδομάδας. Μετά θα αναμένουμε την απάντησή της και θα δούμε αν θα προχωρήσουμε στο αίτημα για επανέλεγχο των εξετάσεων», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η 24χρονη υποστηρίζει πως τα δείγματα για τις τοξικολογικές λήφθηκαν αργά το απόγευμα αλλά και ότι έψαξε μόνη της ουροσυλλέκτες, ενώ η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι της χορήγησαν οι αστυνομικοί στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου δύο σφραγισμένους ουροσυλλέκτες.

Η απόδειξη του φαρμακείου, ωστόσο, «δείχνει» ότι την 1η Ιανουαρίου η 24χρονη αγόρασε δύο, γεγονός που οδηγεί την πλευρά της νεαρής κοπέλας στο πιθανό αίτημα για επανέλεγχο εξετάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ