ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσή Αυγή: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του πυρηνάρχη του Περάματος, Αναστάσιου Πανταζή

Χρυσή Αυγή: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του πυρηνάρχη του Περάματος, Αναστάσιου Πανταζή
Φωτογραφία από τη δίκη της Χρυσής Αυγής INTIME / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Απορρίφθηκε για μια ακόμη φορά η αίτηση του καταδικασθέντος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, πυρηνάρχη Περάματος, Αναστάσιου Πανταζή, για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, επικαλούμενος λόγους υγείας του ίδιου, των δύο ανήλικων παιδιών του και της νυν συζύγου του.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκρινε ότι «υπάρχει στάδιο αντιμετώπισης της ασθένειας του με αγωγή, ενώ τα ζητήματα της οικογένειας του ανήκουν «στις συνήθεις περιπτώσεις που αφορούν την πλειοψηφία των πολιτών».

Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας ο ιδιοκτήτης της εταιρίας στην οποία εργάζεται ο καταδικασθείς. «Η οικογένεια του έχει ως μόνη πηγή εσόδων τον ίδιο. Έχουν οικονομικά προβλήματα. Ούτε η πρώην, ούτε η νυν σύζυγος εργάζεται» ανέφερε.

Είχε προηγηθεί η εισαγγελική πρόταση με την οποία ζητήθηκε επίσης η απόρριψη της αίτησης του Αν. Πανταζή για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, καθώς όπως αναφέρθηκε, δεν συντρέχουν οι λόγοι.

Ο καταδικασθείς σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 2ετή φυλάκιση, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι σε λίγους μήνες συμπληρώνει το απαιτούμενο διάστημα για να αιτηθεί υφ’ όρων απόλυση πριν καν ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. «Υπάρχει ζήτημα μη δίκαιης δίκης και εύλογης διάρκειας δίκης, ενώ θεμελιώνεται και δικαίωμα προς το ευρωπαϊκό δικαστήριο» υποστήριξε ο συνήγορος του Δημ. Γκαβέλας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αν. Πανταζής καταδικάστηκε ως πυρηνάρχης Περάματος για τις πράξεις της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας για την επίθεση σε βάρος των αλιεργατών στο Κερατσίνι και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

Σε προηγούμενη αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, η οποία είχε απορριφθεί, η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών είχε αναφέρει κατά την απορριπτική εισήγηση της η οποία υιοθετήθηκε από το δικαστήριο: «Ο αιτών υποστηρίζει ότι το κόμμα δεν υπάρχει πια. Εγώ άλλα διαβάζω για το αν υφίσταται. Συνεχίζουν να δρουν και να ενεργούν. Όχι όπως τότε, πιο κεκαλυμμένα. Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε, αφορούν ένα πλαίσιο με μακρά δράση και έλαβε χώρα σε περισσότερα του ενός περιστατικού. Αν αφεθεί ελεύθερος, είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ