ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Συνελήφθησαν οι τρεις από τους πέντε σκληρούς κακοποιούς που απέδρασαν από το Μεταγωγών

Χανιά: Συνελήφθησαν οι τρεις από τους πέντε σκληρούς κακοποιούς που απέδρασαν από το Μεταγωγών
Οι πέντε κακοποιοί καταδικασμένοι για βαριά αδικήματα όπως ανθρωποκτονίες και ληστείες INTIME

Με μια επιχείρηση των ΕΚΑΜ το βράδυ της Δευτέρας, συνελήφθησαν οι τρεις από τους πέντε σκληρούς κακοποιούς που είχαν αποδράσει τα ξημερώματα της Δευτέρας από τα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων στα Χανιά.

Οι τρεις που συνελήφθησαν είναι Αλβανοί και πάνω τους βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών (ηρωίνη και χασίς). Ο ένας εξ αυτών είχε καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ οι άλλοι δύο για υποθέσεις ναρκωτικών.

Οι αρχές αναζητούν ακόμη έναν Πακιστανό που έχει καταδικασθεί σε τρεις φορές ισόβια για ανθρωποκτονία, καθώς και έναν Αλβανό που έχει καταδικασθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας: «Συνελήφθησαν βραδινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, στο Ηράκλειο Κρήτης, οι τρεις (3) από τους πέντε (5) κρατούμενους, που είχαν αποδράσει πρωινές ώρες σήμερα από τα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων.

»Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και της Ο.Π.Κ.Ε. Ηρακλείου.

»Οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο (2) δραπετών συνεχίζονται.»

Το χρονικό της απόδρασης

Οι πέντε κακοποιοί καταδικασμένοι για βαριά αδικήματα όπως ανθρωποκτονίες και ληστείες, κατάφεραν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν, μέσα στο Μέγαρο της Αστυνομίας, να σπάσουν ένα κάγκελο του παραθύρου και να εξαφανιστούν.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι πέντε κακοποιοί είχαν μεταφερθεί από τον Κορυδαλλό και κρατούνταν στα Χανιά, για να μεταφερθούν στις φυλακές.

Πρόκειται για έναν Πακιστανό, ο οποίος έχει καταδικαστεί τρεις φορές ισόβια για ανθρωποκτονία, έναν Αλβανό ο οποίος είχε καταδικαστεί ισόβια για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και θανατηφόρα ληστεία και τρεις ακόμη Αλβανούς, καταδικασμένους για ληστεία και για υποθέσεις ναρκωτικών.

Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί και ΕΔΕ για πέντε

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση διατάχθηκε ένορκη Διοικητική Εξέταση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος ενός αξιωματικού και τεσσάρων κατώτερων αστυνομικών του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων, ενώ τρεις τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει: «Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, σε βάρος πέντε αστυνομικών (Αξιωματικού και τεσσάρων κατωτέρων) του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων, σχετικά με περιστατικό απόδρασης πέντε κρατουμένων, που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, από τα κρατητήρια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

Επιπλέον, σε βάρος τριών εξ' αυτών (Αξιωματικού και δύο κατωτέρων) ελήφθη το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ