ΕΛΛΑΔΑ

Μουτζούρης: Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου θα προσφύγει στο ΣτΕ για να μη γίνει η δομή στη Βάστρια

Μουτζούρης: Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου θα προσφύγει στο ΣτΕ για να μη γίνει η δομή στη Βάστρια
Έτοιμος ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου να καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα, διεκδικώντας να μη ξεκινήσουν εργασίες πριν ληφθεί η σχετική απόφαση. INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προσφύγει στο ΣτΕ κατά της δημιουργίας της νέας προσφυγικής δομής στη Βάστρια.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του lesvosnews.net, θα καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα, διεκδικώντας να μη ξεκινήσουν εργασίες πριν ληφθεί η σχετική απόφαση.

Σε συνέχεια των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας, με τους επικεφαλής των παρατάξεων, πλην της κ. Καλογήρου και αποφασίστηκε να κληθούν σε σύσκεψη την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου όλοι οι φορείς του νησιού προκειμένου να «οργανώσουν το πλαίσιο μιας γενικής κινητοποίησης στο νησί, κατά της δημιουργίας νέων προσφυγικών δομών».

Την ίδια στιγμή, κύκλοι του υπουργείου Μετανάστευσης καταδικάζουν τις ζημιές που προκλήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο εργοτάξιο της Βάστριας, στη Μυτιλήνη, όπου θα δημιουργηθεί η νέα κλειστή ελεγχόμενη δομή για μετανάστες και πρόσφυγες.

«Οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές που έλαβαν χώρα, σήμερα, στο εργοτάξιο στη Βάστρια, σίγουρα δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφική τάση των νησιωτών που θέλουν να αφήσουν οριστικά πίσω τους το Μεταναστευτικό, παρά μόνο μια θλιβερή μειοψηφία που καταφεύγει στη βία με κάθε ευκαιρία. Γι' αυτήν, το λόγο από εδώ και πέρα, έχει η δικαιοσύνη», αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου «ο προγραμματισμός για την ολοκλήρωση του εθνικού συστήματος υποδοχής συνεχίζεται κανονικά. Δέσμευση του υπουργείου είναι να κλείσουν οι παλιές δομές, οι οποίες δυστυχώς παίρνουν "παράταση ζωής", όσο καθυστερούν τα έργα».

4_300.jpeg
Άποψη του εργοταξίου στη Βάστριαlesvosnews.net

Στο ΣτΕ η Περιφέρεια Β. Αιγαίου για να μη γίνει προσφυγική δομή στη Βάστρια

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του lesvosnews.net,

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ