ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Κάτσικας: Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του δημοσιογράφου - Συνελήφθη ύποπτος για δολοφονία

Νίκος Κάτσικας: Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του δημοσιογράφου - Συνελήφθη ύποπτος για δολοφονία
Ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο Νίκος Κάτσικας, ήταν αγνοούμενος για αρκετές ημέρες πριν ανακαλυφθεί η σορός του ΙΝΤΙΜΕ

Σε δολοφονία αποδίδουν οι αιγυπτιακές αρχές τον θάνατο του αντοποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, Νικόλαο Κάτσικα, που βρέθηκε νεκρός στο Κάιρο το περασμένο Σάββατο.

Ο Νίκος Κάτσικας ήταν αγνοούμενος για αρκετές ημέρες πριν ανακαλυφθεί η σορός του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ahram, η αιγυπτικακή αστυνομία συνέλαβε έναν ταχυμεταφορέα που εργαζόταν σε ένα εστιατόριο και γνώριζε το θύμα πριν από τη δολοφονία. Σύμφωνα με δικαστική πηγή, η ληστεία πιστεύεται ότι ήταν το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία.

Η αστυνομία διαπίστωσε ότι πρόκειται για δολοφονία και σε συνεργασία με την Εισαγγελία επίσπευσαν τις έρευνες για την αποκάλυψη των συνθηκών του άγριου εγκλήματος.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο ενημέρωσης, ο θάνατος του Νίκου Κάτσικα προήλθε από μαχαίρι.

Ανακοίνωση για την απώλεια του, εξέδωσε το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στο Κάιρο.

«Το Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού Καΐρου αποχαιρετά με θλίψη τον δημοσιογράφο Νικόλαο Κάτσικα, έναν άνθρωπο που αγαπούσε το έργο του, τους Αιγύπτιους Έλληνες και την Αίγυπτο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα το Κέντρο.

Ο Νικόλαος Κάτσικας εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ και συνεργαζόταν με την ΕΡΤ στο Κάιρο επί σειρά ετών με επαγγελματισμό και αίσθηση στο καθήκον, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αμέσως μετά την είδηση θανάτου του δημοσιογράφου, εκφράζοντας παράλληλα τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

«Οι αρμόδιες Προξενικές μας αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Αιγυπτιακές αρχές» επεσήμανε το ΥΠΕΞ.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ αποχαιρετά τον Νίκο Κάτσικα

«Συντετριμμένη από την αιφνίδια απώλεια του συναδέλφου μας, Νίκου Κάτσικα, η οικογένεια του ΑΠΕ-ΜΠΕ τον αποχαιρετά και εκφράζει σύσσωμη τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τους οικείους του.

»Ο εκλιπών υπήρξε σταθερά για πολλά χρόνια βασικός συνεργάτης του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΕΡΤ, αποτελώντας έτσι το συνδετικό κρίκο με την πατρίδα για τους Αιγυπτιώτες Έλληνες» αναφέρει ανακοίνωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ΕΣΗΕΑ για την αιφνίδια απώλεια του Νίκου Κάτσικα

Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά με οδύνη τον συνάδελφο Νίκο Κάτσικα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός χθες στο Κάιρο, σε ηλικία 55 ετών, όπως επεσήμανε σε ανακοίνωσή της.

Ο Νίκος Κάτσικας γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα, όμως, αφιέρωσε τη ζωή του στον αιγυπτιώτικο ελληνισμό και στην αναβίωση και διατήρηση των αιγυπτιώτικων ΜΜΕ. Υπήρξε αρχισυντάκτης του «Νέου Φωτός», εφημερίδας της Ελληνικής Κοινότητας του Καΐρου, της έκδοσης «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» και της ιστοσελίδας «pyramisnews.gr». Διετέλεσε επί σειρά ετών συνεργάτης της Δημόσιας Τηλεόρασης, ενώ, από τον Σεπτέμβριο του 2016, εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο και όλες τις αραβικές χώρες, ενημερώνοντας για σχετικά θέματα και δράσεις τα ελληνικά ΜΜΕ και γεφυρώνοντας τον απανταχού ελληνισμό με τον αραβικό κόσμο.

«Η ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον Νίκο Κάτσικα, τον ακούραστο εργάτη του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, που εργάστηκε με ζήλο και ευσυνειδησία σε όλο του τον εργασιακό βίο. Το ενδιαφέρον που επέδειξε για τους Έλληνες της χώρας του Νείλου και το έργο του για τον παροικιακό Τύπο της Αιγύπτου θα συνοδεύουν το όνομά του για πάντα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δήλωση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε στην Αλεξάνδρεια τον αδόκητο θάνατο του αξιόλογου δημοσιογράφου και αγαπημένου φίλου του Απόδημου Ελληνισμού Νικόλαου Κάτσικα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β' για τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Κάιρο.

Εν συνεχεία, τόνισε ότι «ο αείμνηστος Νικόλαος για πολλά χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες του για να προβάλει τον Ελληνισμό της Αιγύπτου. Ήταν παρών σε όλες τις εκδηλώσεις, εκκλησιαστικές και κοινοτικές, και πάντα μετέφερε στη μητέρα πατρίδα και στην Κύπρο μέσα από τις ανταποκρίσεις του στην ΕΡΤ και στο ΡΙΚ τα νέα του Ελληνισμού της Νειλοχώρας. Πολλές φορές ταξίδεψε στην Υποσαχάρια Αφρική για να περιγράψει το ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο του Πατριαρχείου μας. Αφήνει μεγάλο κενό στον Απόδημο Ελληνισμό και ευχόμαστε η ψυχή του να αναπαυθεί εν ειρήνη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ