ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικό μπλόκο στη Νίκαια: Ενισχύονται οι δυνάμεις - Κομβόι τρακτέρ πρόσω ολοταχώς για Λάρισα

Αγροτικό μπλόκο στη Νίκαια: Ενισχύονται οι δυνάμεις - Κομβόι τρακτέρ πρόσω ολοταχώς για Λάρισα
Oλοένα και περισσότερες περιοχές μπαίνουν στον χάρτη των αγροτικών κινητοποιήσεων ΙΝΤΙΜΕ / ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για τέταρτη νύχτα οι αγρότες παρέμειναν στο μπλόκο της Νίκαιας, σχεδιάζοντας μάλιστα την ενίσχυσή του με νέες δυνάμεις, αλλά και επιπλέον δράσεις, όπως διαμαρτυρία την ερχόμενη Παρασκευή, με κομβόι τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, δήλωσε στην αγροτική ιστοσελίδα agrotypos.gr, ότι μπλόκο στη Νίκαια, θα ενισχυθεί με 50 ακόμα τρακτέρ, για να φθάσει σε δύναμη την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, στο σύνολο τα 550 αγροτικά μηχανήματα.

Την ίδια στιγμή, ολονένα και περισσότερες περιοχές μπαίνουν στον χάρτη των αγροτικών κινητοποιήσεων. Τις επόμενες ημέρες, οι αγρότες, προγραμματίζουν σύμφωνα με την ιστοσελίδα agrotypos.gr, να βγουν στο δρόμο και σε νέες περιοχές, όπως οι Σέρρες (επίκειται συνέλευση την Πέμπτη), τη Νάουσα, την Κουλούρα, την Επανομή, τον Έβρο, την Φλώρινα, την Πέλλα και αλλού.

Παράλληλα παραμένουν και δυναμώνουν οι θύλακες των κινητοποιήσεων σε Ήπειρο (Άρτα), Δυτική Ελλάδα (Χαλίκι), Πελοπόννησο σε αρκετούς νομούς (Μεσσηνία, Αχαΐα κ.λπ.), με αιχμή των αιτημάτων τους το κόστος παραγωγής.

Μπλόκο και στην Ελασσόνα στήνουν οι αγρότες της περιοχής

Αγροτικό μπλόκο και στην Ελασσόνα αποφάσισαν να στήσουν σήμερα Τρίτη 8 Φεβρουαρίου οι αγρότες που ξεκίνησαν κινητοποιήσεις, όπως ανακοινώθηκε από την συντονιστική επιτροπή του μπλόκου της περιοχής

Η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου της Ελασσόνας χαιρετίζει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των συναδέλφων αγροτών και κτηνοτρόφων που σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο αναπτύσσονται αυτό το διάστημα.

«Η κάθοδος στον δρόμο με τα τρακτέρ αποτελεί μονόδρομο και γίνεται πράξη από την πλευρά μας με μπλόκο στο ποτάμι της πόλης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, τονίζοντας πως οι αγρότες θα προχωρήσουν σε κλείσιμο με συμβολικό χαρακτήρα του δρόμου στην πόλη της Ελασσόνας στις 12:00 το μεσημέρι.

Χανιά: Στους δρόμους οι αγρότες – Στήνουν μπλόκο στην εθνική

Τον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης (ΒΟΑΚ) στο ύψος του κόμβου στα Μεγάλα Χωράφια έκλεισαν στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Στο σημείο η κυκλοφορία των αυτοκίνητων διακόπηκε, ενώ οι συγκεντρωμένοι ξεδίπλωσαν πανό, ζητώντας μέτρα προστασίας του εισοδήματος τους.

«Ο υπουργός άλλαξε, αλλά σκοπός είναι να αλλάξει η πολιτική», είπε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλογών Χανίων, Μανούσος Σταυριανουδάκης.

«Οι τιμές των προϊόντων δεν καλύπτουν τις ανατιμήσεις σε όλα όσα χρειαζόμαστε για να παράξουμε», είπε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Παλαιών Ρουματων, Νεκτάριος Μπομπολάκης. «Ένα κουτί φυτοφάρμακα κόστιζε 40 και τώρα έχει πάει 150 ευρώ. Στα ελαιοδίχτυα διπλασιάστηκε η τιμή, τα καύσιμα ακρίβυναν», συμπλήρωσε.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε το πρωί της Τρίτης στο κόμβο των Μουρνιών όπου αγρότες και κτηνοτρόφοι Χανίων, συγκεντρώθηκαν για να ξεκινήσουν τις διαμαρτυρίες που είχαν προαναγγείλει από την προηγουμένη εβδομάδα.

Σε σύσκεψη που έκαναν επιτόπου, αναφέρθηκε σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, Zarpanews.gr ότι στο Ρέθυμνο οι συνάδελφοί τους έχουν αποφασίσει να κατέβουν επίσης σε κινητοποιήσεις και θα συντονιστούν σε όλη την Κρήτη, διεκδικώντας οικονομικές διευκολύνσεις στη φορολόγηση, τις τιμές των καυσίμων και στήριξη του πρωτογενή τομέα.

Αγρότες έβγαλαν τρακτέρ και στην Αιτωλοακαρνανία

Μπλόκο στον κόμβο Χαλικίων έστησαν χθες και οι αγρότες από το Αγρίνιο και Μεσολόγγι. Η αστυνομία έκοψε το δρόμο στα τρακτέρ προκειμένου να μην περάσουν στην Ιονία οδό. Έντονη στην περιοχή ήταν και η παρουσία των ΜΑΤ, ενώ οι αγρότες έλεγαν ότι η κυβέρνηση πρέπει να εισακούσει τα αιτήματά τους καθώς το κύμα ακρίβειας έχει πλήξει τους ίδιους και τις αγροτικές καλλιέργειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ