ΕΛΛΑΔΑ

Χρήστος Καλογρίτσας: Τι είπε στην απολογία του για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών

Χρήστος Καλογρίτσας: Τι είπε στην απολογία του για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών
Ο επιχειρηματίας κλήθηκε να απολογηθεί για το αδίκημα της «συνέργειας σε παράβαση καθήκοντός», σε βαθμό πλημμελήματος,  ενώπιον της ανακρίτριας Ευδοξίας Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, με συνήγορο τον Ανδρέα Λοβέρδο INTIME

Ολοκληρώθηκε η απολογία του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος κατηγορείται στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, το 2016, με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Ο επιχειρηματίας κλήθηκε να απολογηθεί για το αδίκημα της «συνέργειας σε παράβαση καθήκοντός», σε βαθμό πλημμελήματος, ενώπιον της ανακρίτριας Ευδοξίας Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, με συνήγορο τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χρ. Καλογρίτσας, επανέλαβε τα όσα έχει υποστηρίξει περί εικονικής συναλλαγής της εταιρείας "Τοξότης" με τον λιβανέζικο όμιλο CCC προκειμένου να εξευρεθούν τα 3 εκατ. ευρώ της εγγυητικής επιστολής.

Κατονόμασε επίσης για μια ακόμη φορά τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ως «οργανωτή» του σχεδίου προκειμένου να επιτύχει «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

Ερωτηθείς από την ανακρίτρια εάν υπήρξαν και άλλα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα απάντησε πως δεν επιθυμεί να αναφερθεί σε άλλα πρόσωπα πλην του κ. Παππά.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του επιχειρηματία προέβη σε δηλώσεις σημειώνοντας πως ο Χρήστος Καλογρίτσας παλεύει για την αποκατάσταση της αλήθειας. Όπως δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, είναι η πρώτη φορά που προβαίνεις σε δηλώσεις στα χρόνια στα οποία ο ίδιος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του εντολέα του.

Ολόκληρη η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου:

«Έχουμε αφήσει όλη την υπόθεση στην κρίση και την αξιολόγηση των δικαιοδοτικών οργάνων της Πολιτείας και δεν έχουμε παρέμβει για να επηρεάσουμε την κοινή γνώμη με τον οποιονδήποτε τρόπο. Όμως τώρα που περατώθηκε η ανάκριση σε ότι αφορά τον κ. Χρήστο Καλογρίτσα, έχω να κάνω μία δήλωση την οποία θεωρώ πάρα πολύ σοβαρή. Ο κ. Καλογρίτσας πάλεψε και παλεύει για την αποκατάσταση της αλήθειας. Η αποκατάσταση της αλήθειας αυτής έχει χαρακτήρα σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία της πολιτείας αλλά έχει και έναν πολύ σημαντικό χαρακτήρα για τον ίδιο και την οικογένειά του.

»Αποκατάσταση της αλήθειας σημαίνει αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς τους και αποκατάσταση της δικής του προσωπικότητας ως πολιτικού προσώπου. Έχει διανύσει μία διαδρομή πάρα πολλών δεκαετιών στην Αριστερά, τη σέβεται και όπως επανειλημμένα στη Βουλή είπε, την πιστεύει ακόμη και συνεπώς όλη η ταλαιπωρία που υπέστη ο ίδιος, η οικογένειά του και το όνομά τους, όλη εκείνη την περίοδο των τηλεοπτικών αδειών, έπρεπε κάποια στιγμή να έρθει η ώρα να ισορροπήσει στην πραγματικότητα, να αποκατασταθεί επαναλαμβάνω η αλήθεια, ένας άνθρωπος με μία ιστορία συγκεκριμένη και γνωστή, να δικαιωθεί μπροστά στα μάτια των Ελλήνων και των Ελληνίδων πολιτών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ