ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Τέσσερις συλλήψεις για τους εμπρησμούς στην κλειστή δομή της Βάστριας

Μυτιλήνη: Τέσσερις συλλήψεις για τους εμπρησμούς στην κλειστή δομή της Βάστριας
Επίσης άλλα έξι άτομα ταυτοποιήθηκαν και περιλαμβάνονται στη σχετική δικογραφία που συντάχθηκε. lesvospost.com

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας σήμερα, για τα χτεσινά επεισόδια και τους εμπρησμούς μηχανημάτων της εταιρείας ΤΕΡΝΑ, κατασκευάστριας εταιρίας της νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής στη Βάστρια.

Επίσης άλλα έξι άτομα ταυτοποιήθηκαν και περιλαμβάνονται στη σχετική δικογραφία που συντάχθηκε.

Κατά περίπτωση οι παραπάνω κατηγορούνται για τα αδικήματα, της βίας κατά υπαλλήλων, της στάσης, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παράνομης βίας, του εμπρησμού, της έκρηξης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προσφύγει στο ΣτΕ κατά της δημιουργίας της νέας προσφυγικής δομής στη Βάστρια.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του lesvosnews.net, θα καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα, διεκδικώντας να μη ξεκινήσουν εργασίες πριν ληφθεί η σχετική απόφαση.

Σε συνέχεια των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας, με τους επικεφαλής των παρατάξεων, πλην της κ. Καλογήρου και αποφασίστηκε να κληθούν σε σύσκεψη την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου όλοι οι φορείς του νησιού προκειμένου να «οργανώσουν το πλαίσιο μιας γενικής κινητοποίησης στο νησί, κατά της δημιουργίας νέων προσφυγικών δομών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ