ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη διάκριση για ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου

Μεγάλη διάκριση για ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου
O Γιώργος Αυγερόπουλος EUROKINISSI

Στο AGORA – Από τη Δημοκρατία στις Αγορές - του Έλληνα σκηνοθέτη και Γιώργου Αυγερόπουλου, απονεμήθηκε το μεγάλο βραβείο «Gold Hugo» για το καλύτερο ντοκιμαντέρ στην κατηγορία κοινωνικών και πολιτικών ταινιών των Τηλεοπτικών Βραβείων του 52ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγο.

Τα Διεθνή Τηλεοπτικά Βραβεία του Σικάγο είναι μία γιορτή για την τηλεόραση, και μαζί με τα Βραβεία Emmy, έχουν καθιερωθεί ως οι πιο σημαντικές διαγωνιστικές διοργανώσεις για διεθνείς παραγωγές. Το AGORA, μία παραγωγή της Small Planet (Ελλάδα) είχε την παγκόσμια πρεμιέρα του στα τέλη του 2014 στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Κοπεγχάγης CPH:DOX. Έχει τιμηθεί επίσης με το Ειδικό Βραβείο Κριτικής Δημοσιογραφίας Otto Brenner(Γερμανία, 2015), το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες (ΗΠΑ, 2015) και το Βραβείο Καλύτερου Σχεδίου Ταινίας από το FIPA INDUSTRY (Γαλλία, 2014).

agora

Μέχρι σήμερα, το AGORA έχει παρουσιαστεί σε δεκάδες διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου και έχει προβληθεί είτε τηλεοπτικά είτε κινηματογραφικά σε περισσότερες από 20 χώρες στην Ευρώπη, τη Βόρεια και Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αυστραλία. Δείτε το AGORA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ