ΕΛΛΑΔΑ

Οπαδική βία - Χαλκίδα: Προφυλακιστέος για απόπειρα ανθρωποκτονίας οπαδός αθηναϊκής ομάδας

Οπαδική βία - Χαλκίδα: Προφυλακιστέος για απόπειρα ανθρωποκτονίας οπαδός αθηναϊκής ομάδας
Ο 41χρονος οπαδός κρίθηκε προφυλακιστέος για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας (Φωτογραφία αρχείου) INTIME / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στη φυλακή οδηγείται 41χρονος οπαδός του Ολυμπιακού, που φέρεται να τραυμάτισε με μαχαίρι οπαδό του Παναθηναϊκού στη Χαλκίδα, αφού με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Το επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου. Λίγο μετά τις 23:30 ο 29χρονος ενώ βρισκόταν πεζός σε οδού στην περιοχή της Κανήθου, τον πλησίασαν τρία άτομα τα οποία επέβαιναν σε όχημα και άρχισαν να τον βρίζουν όπως υποστήριξε αργότερα ο καταγγέλλων στην κατάθεσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη τοπική ιστοσελίδα eviathema.gr, ο ένας από τους δράστες πλησίασε τον άνδρα και τον χτύπησε στο κεφάλι με γκλοπ ενώ ο δεύτερος κρατώντας αιχμηρό αντικείμενο τον τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα.

Οι δράστες μετά την επίθεση διέφυγαν από το σημείο, αφού απείλησαν το θύμα, ότι αν μιλούσε στην Αστυνομία θα έκαναν κακό στην οικογένειά του.

Ο 29χρονος πήγε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για τις πρώτες βοήθειες, ενώ ανέφερε στους νοσηλευτές ότι έπεσε και χτύπησε σε τζάμια. Ωστόσο, την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου ο άνδρας κατήγγειλε το γεγονός στο αστυνομικό τμήμα Χαλκίδας.

Αντίποινα από οπαδούς του Παναθηναϊκού

Την επόμενη ημέρα της επίθεσης σε βάρος του 29χρονου, οπαδοί της ομάδας του, ως αντίποινα, έστησαν καρτέρι στον 41χρονο οπαδό του Ολυμπιακού, έξω από γυμναστήριο της Χαλκίδας. Τον χτύπησαν με σφυρί στο κεφάλι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Η Ασφάλεια Χαλκίδας συνδύασε τα δύο περιστατικά και έκανε εφόδους σε τρία σπίτα στη Χαλκίδα και στον Ωρωπό. Στο σπίτι του 41χρονου βρήκε αρκετά «λάφυρα» περίπου δέκα, όπως καπέλα, κασκόλ και φανέλες αντίπαλων ομάδων και άλλα 20 στα σπίτια των άλλων συλληφθέντων. Βρήκαν επίσης και κάποια πολεμοφόδια που χρησιμοποιούσαν για τις επιθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ