ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2016: Ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας

Πάσχα 2016: Ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας
Eurokinissi

Διακυμάνσεις αλλά και βροχές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις μέρες που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της η μετακίνηση των εκδρομέων.

Τελειώνει το καλοκαιρινό τοπίο του καιρού, τουλάχιστον για τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς ο καιρός θα είναι άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Εξαίρεση θα αποτελέσουν η Μ. Τετάρτη και η Μ. Πέμπτη όπου ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και θα διευκολύνει τους πρώτους εκδρομείς για το Πάσχα.

Αρκετά άστατος θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Τρίτη, με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει λίγο στις κορυφές της Πίνδου. Σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ βελτίωση περιμένουμε από το μεσημέρι και μετά.

Βελτίωση θα παρουσιάσει την Μεγάλη Τετάρτη, οπότε και θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει λίγο και υπάρχει πιθανότητα για μεμονωμένες μπόρες στα βουνά της βόρειας χώρας. Οι νοτιάδες που θα πνέουν θα μεταφέρουν αφρικανική σκόνη και ζέστη.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και τη Μεγάλη Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια.

Την Μεγάλη Παρασκευή στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές-τις «κλασσικές» βροχές της Μεγάλης Παρασκευής-, αλλά σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει το βράδυ με βελτιωμένο καιρό. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι καλός ο καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις, ενώ θα συνεχιστούν και οι νοτιάδες.

Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, οι νοτιάδες θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

Τα πρώτα στοιχεία για τις καιρικές συνθήκες για την Κυριακή του Πάσχα, δεν δείχνουν σημαντική μεταβολή του καιρού, μόνο που αναμένονται μπόρες από το μεσημέρι και μετά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Δείτε εδώ τις βροχοπτώσεις το πρωί της Μεγάλης Τρίτης:

tuesday

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Μεγάλη Τετάρτη, οπότε και θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει λίγο και υπάρχει πιθανότητα για μεμονωμένες μπόρες στα βουνά της βόρειας χώρας.

Δείτε εδώ τις βροχοπτώσες το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης:

tetarti

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και τη Μεγάλη Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια και στην Ήπειρο.

Δείτε εδώ τις βροχοπτώσεις το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης:

pempti

ΔΗΜΟΦΙΛΗ