ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικά βίντεο: Τα περάσματα των διακινητών στον Έβρο - Η ανοχή της τουρκικής Χωροφυλακής

Αποκλειστικά βίντεο: Τα περάσματα των διακινητών στον Έβρο - Η ανοχή της τουρκικής Χωροφυλακής
Στο βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece αποτυπώνεται η στιγμή που η διακινητές βάζουν μέσα στη βάρκα παράτυπους μετανάστες. Τούρκοι στρατοχωροφύλακες περνούν δίπλα από καραβάνια σαν να μην συμβαίνει τίποτα

Σε ένα από τα πιο δύσβατα κρυφά μονοπάτια στην περιοχή Γεμιστή Έβρου έστησαν επιχείρηση οι συνοριοφύλακες της ειδικής επιχειρησιακής ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Αλεξανδρούπολης, για να συλλάβουν διακινητές και παράτυπους μετανάστες, που με βάρκες περνούσαν στην Ελλάδα.

Για δύο ολόκληρες ημέρες χρειάστηκε να στήσουν καρτέρι και να παρακολουθούν με κιάλια την απέναντι τουρκική πλευρά, ενώ την ίδια στιγμή το αυτοματοποιημένο σύστημα επιτήρησης με τις κάμερες, που έχει στηθεί σε πυλώνες κατά μήκος του ποταμού, έδινε απευθείας εικόνα, ώστε ο συντονισμός της επιχείρησης να είναι ακόμη καλύτερος.

Στο βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece αποτυπώνεται η στιγμή που οι διακινητές βάζουν μέσα στη βάρκα παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι λίγο νωρίτερα έχουν πληρώσει αδρά για την μεταφορά τους και η κάμερα καταγράφει, τη στιγμή που διασχίζουν το ποτάμι, για να φτάσουν στην απέναντι πλευρά.

Όπως διαπίστωσαν, μάλιστα, οι αστυνομικοί στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης Τυχερού Έβρου, δεν ήταν τυχαίο το σημείο που είχαν επιλέξει τα παράνομα κυκλώματα, καθώς η διαδρομή καταλήγει σε μία δασώδη περιοχή, που πολύ δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να εντοπίσει τα άτομα.

Οι συνοριοφύλακες έμειναν κρυμμένοι στο συγκεκριμένο σημείο για δύο εικοσιτετράωρα και κατάφεραν τελικά, να συλλάβουν μέσα σε μία εβδομάδα τρεις διακινητές, οι οποίοι όπως εξακριβώθηκε ήταν Σύροι, ενώ στα κινητά τους τηλέφωνα, σε ειδική εφαρμογή, εντόπισαν και βίντεο με τα οποία διαφήμιζαν το παράνομο πέρασμα και υπόσχονταν ασφαλή διέλευση στην Ελλάδα.

Τούρκοι στρατοχωροφύλακες σε ρόλο διακινητών

Πάντως, για μία ακόμη φορά οι συνοριοφύλακες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και όσο παρακολουθούσαν τους διακινητές διαπίστωσαν, όπως έχει καταγραφεί και σε βίντεο, τις προηγούμενες ημέρες, ότι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες περνούσαν δίπλα από καραβάνια με παράτυπους μετανάστες, που έψαχναν τρόπο να περάσουν το ποτάμι του Έβρου και, όχι να μην σταματούν να τους ελέγξουν, αλλά να τους προσπερνούν σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Και ενώ οι καιρικές συνθήκες αυτή την περίοδο είναι άσχημες στην περιοχή, τα παράνομα κυκλώματα επιμένουν να βρίσκουν διαδρομές για να οδηγούν παράτυπους μετανάστες στη χώρα μας.

Στο σημείο που την προηγούμενη εβδομάδα επιχείρησαν όλες οι μονάδες των συνοριοφυλάκων είναι επιτακτική ανάγκη, όπως λένε γνώστες της περιοχής, να δημιουργηθεί το νέο κομμάτι του φράχτη το οποίο θα βοηθήσει τον έλεγχο των συνόρων και θα σφραγίσει τα περάσματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ