ΕΛΛΑΔΑ

Επέστρεψαν στην Ελλάδα πρόσφυγες που διέσχισαν τα σύνορα με τα Σκόπια

Επέστρεψαν στην Ελλάδα πρόσφυγες που διέσχισαν τα σύνορα με τα Σκόπια
REUTERS/Alexandros Avramidis

Αρκετές ομάδες προσφύγων και μεταναστών επιχείρησαν να διασχίσουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα και να περάσουν στην FYROM, όμως συνελήφθησαν από την αστυνομία και οδηγήθηκαν πίσω στο ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με το RIA Novosti, την Κυριακή οι μετανάστες πέρασαν τα σύνορα από ένα σημείο που δεν φυλασσόταν, όμως η αστυνομία της πΓΔΜ, ξεκίνησε να τους αναζητεί και τους εντόπισε. Όλοι έχουν επιστραφεί στην Ελλάδα.

«Έβρεχε δυνατά όλη τη νύχτα, αρκετές ομάδες προσφύγων που κουράστηκαν να περιμένουν τι θα γίνει με αυτούς, έδραξαν την ευκαιρία και πέρασαν στο έδαφος της FYROM τη νύχτα», δήλωσε μάρτυρας στο RIA Novosti.

Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας έχει κλείσει τα σύνορά της στους μετανάστες και στους πρόσφυγες από τον περασμένο Φεβρουάριο, όπως άλλωστε και η Σερβία, η Ουγγαρία, η Σλοβενία και η Αυστρία.

Ως αποτέλεσμα, χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί σε έναν αυτοσχέδιο και ανεπίσημο καταυλισμό, στην Ειδομένη, με την ελπίδα ότι τα σύνορα θα ανοίξουν ξανά.

Από τον Φεβρουάριο, περιστασιακά οι μετανάστες επιχειρούν να διασχίσουν τα σύνορα, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις συλλαμβάνονται και επιστρέφονται στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ