ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελέας μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση 13 μαθητριών

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελέας μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση 13 μαθητριών
Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας INTIME (ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες 13 μαθητριών του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Θεσσαλονίκης για σεξουαλική παρενόχληση που φέρονται να δέχθηκαν από δύο καθηγητές τους.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες 13 μαθητριών του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Θεσσαλονίκης για σεξουαλική παρενόχληση που φέρονται να δέχθηκαν από δύο καθηγητές τους. Υπενθυμίζεται ότι το σχολείο τελεί υπό κατάληψη γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο από την 9η Φεβρουαρίου. Είναι χαρακτηριστικό πως στον αύλειο χώρο του σχολείου έχει αναρτηθεί πανό συμπαράστασης στις μαθήτριες, ενώ στην πόρτα εισόδου του σχολείου έχει τοποθετηθεί χαρτόνι στο οποίο - σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα grtimes, έχουν κολληθεί χαρτάκια με χυδαίες εκφράσεις που φέρονται να έχουν ειπωθεί από τους καθηγητές προς τις καταγγέλλουσες μαθήτριες.

Ο διευθυντής του 3ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, Λευτέρης Λιάζος, ανέφερε ότι ενημερώθηκε για τις καταγγελίες το πρωί της Τετάρτης 9 Φεβρουαρίου, όταν διαπίστωσε ότι το σχολείο ήταν κλειστό λόγω κατάληψης. «Εγώ την Τετάρτη το πρωί έμαθα ότι το σχολείο ήταν κλειστό, καθώς οι μαθητές του Γυμνασίου ξεκίνησαν κατάληψη στην οποία στη συνέχεια πήραν μέρος και μαθητές του Λυκείου. Ρώτησα τον πρόεδρο του 15μελούς γιατί γίνεται η κατάληψη και μου είπε πως υπάρχουν καταγγελίες μαθητριών για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές του σχολείου. Στη συνέχεια ρώτησα εάν υπάρχουν στοιχεία γι’ αυτά τα περιστατικά και μου απάντησαν ότι οι μαθήτριες έχουν μεταφέρει τα πάντα στους γονείς τους» ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθεί, εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Την έρευνα αναμένεται να αναλάβει η Αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ