ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Καταδικάστηκαν γονείς που δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο

Ρόδος: Καταδικάστηκαν γονείς που δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο
Πρόκειται για έναν 35χρονο υπήκοο Συρίας και μια 33χρονη ημεδαπή που συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου AP Photo/Daniel Cole

Ένοχοι κρίθηκαν οι γονείς ενός 8χρονου κοριτσιού στη Ρόδο που δεν το άφηναν να πάει στο σχολείο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πιο αναλυτικά ποινή φυλάκισης 14 μηνών με 3ετή αναστολή και χρηματική ποινή ύψους 3000 ευρώ (100 χρηματικές μονάδες των 30 ευρώ έκαστη) επέβαλε το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου στους γονείς ενός 8χρονου κοριτσιού, που κρίθηκαν ένοχοι για παραβίαση του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο.

Πρόκειται για έναν 35χρονο υπήκοο Συρίας και μια 33χρονη ημεδαπή που συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Όπως αναφέρει η dimokratiki, οι γονείς εμφανίστηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου για να εξεταστούν στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για παράβαση του ως άνω νόμου.

Καταθέτοντας ανωμοτί υποστήριξαν ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και εξαιτίας της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, της διενέργειας rapid tests και του εμβολίου, δεν έστειλαν το παιδί στο σχολείο όπως και το δεύτερο παιδί τους ηλικίας 5 ετών.

Ενώπιον του αυτοφόρου δεσμεύτηκαν ότι από αύριο θα στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και έχουν ειδοποιήσει ήδη τους διευθυντές.

Την Πέμπτη και ώρα 13.00 έχει προσδιοριστεί εξάλλου η εκδίκαση ακόμη μιας όμοιας υπόθεσης με κατηγορούμενο έναν 42χρονο ημεδαπό κάτοικο της Ιαλυσού που συνελήφθη χθες από αστυνομικούς του οικείου αστυνομικού τμήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ