ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Σε ψυχιατρική κλινική με εντολή δικαστηρίου o 53χρονος μητροκτόνος

Ηράκλειο: Σε ψυχιατρική κλινική με εντολή δικαστηρίου o 53χρονος μητροκτόνος
Ο κατηγορούμενος είχε καταφέρει θανάσιμα χτυπήματα με μαχαίρι, στην 85χρονη μητέρα του και είχε τραυματίσει τη δίδυμη αδελφή του ΙΝΤΙΜΕ

Σε ψυχιατρική κλινική θα εισαχθεί με εντολή δικαστηρίου, ο 53χρονος ο οποίος τον Οκτώβριο του 2020 στο Ηράκλειο Κρήτης είχε καταφέρει θανάσιμα χτυπήματα με μαχαίρι, στην 85χρονη μητέρα του και είχε τραυματίσει τη δίδυμη αδελφή του.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου όπου δικάστηκε τη Τρίτη 15 Φεβρουαρίου αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ακαταλόγιστο και διέταξε ομόφωνα την 5ετή νοσηλεία του σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο 53χρονος, που από τα 18 του χρόνια είχε μπει τέσσερις φορές σε ψυχιατρική κλινική, είχε κατά την τέλεση της πράξης το ακαταλόγιστο και τον έκρινε αθώο, διέταξε όμως την νοσηλεία του σε ειδική ψυχιατρική κλινική.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας σύμφωνα με τη τοπική ιστοσελίδα cretapost.gr, είχε προτείνει την ενοχή του λέγοντας μάλιστα πως δεν πρέπει να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο καθώς φαίνεται πως ο δράστης καταλάβαινε το άδικο της πράξης του. Πρότεινε όμως να του αναγνωριστεί ο μειωμένος καταλογισμός.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του ανέφερε ότι δεν θυμάται πολλά πράγματα από εκείνη την ημέρα, καθώς ήταν υπό την επήρεια των φαρμάκων, ενώ τόνισε πως αγαπούσε τη μητέρα του.

Το μόνο που θυμάται όπως είπε, ήταν πως αρχικά επιτέθηκε στην αδερφή του και ύστερα στη μητέρα του.

Ικανοποιημένη δήλωσε η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, η οποία μίλησε για μια ανθρώπινη και οικογενειακή τραγωδία, συμπληρώνοντας ότι ο 53χρονος το διάστημα πριν από την πράξη του, δεν λάμβανε την θεραπεία του, ενώ κατά την τέλεση της πράξης είχε καταληφθεί από αμόκ.

Ο 53χρονος είχε τραυματίσει και την δίδυμη αδελφή του, η οποία επίσης νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στις 26 Οκτωβρίου όταν κατηγορούμενος βρισκόμενος υπό την επήρεια φαρμάκων, επιτέθηκε στη μητέρα του καταφέρνοντας της 15 μαχαιριές και στην αδερφή του στο σπίτι τους, στον Μασταμπά Ηρακλείου. Στη συνέχεια ο 53χρονος αυτοτραυματίστηκε.

Η 85χρονη μητέρα μητέρα του μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου και λίγες ώρες μετά άφησε την τελευταία της πνοή.

Η αδερφή του που έφερε τραύματα από μαχαίρι στον τράχηλο και στα άνω άκρα πήρε εξιτήριο λίγο καιρό αργότερα, ενώ χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην Εντατική και ο δράστης καθώς έφερε βαθύ τραύμα στο στήθος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ