ΕΛΛΑΔΑ

Ναύπλιο: Προσποιούνταν τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ και εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Ναύπλιο: Προσποιούνταν τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ και εξαπατούσαν ηλικιωμένους
Τρεις άνδρες συνελήφθησαν στην περιοχή των διοδίων του Κιάτου, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ INTIME

Στη σύλληψη τριών ανδρών που προσποιούνταν τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ και εξαπατούσαν κυρίως ανυποψίαστους ηλικιωμένους προχώρησαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Κορινθίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες της αστυνομίας, οι τρεις συλληφθέντες, ηλικίας 39, 46 και 49 ετών, έχουν εξαπατήσει πολίτες σε περιοχές της Ηλείας, της Αχαΐας, και της Αργολίδας.

Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν στην περιοχή των διοδίων του Κιάτου, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και στη συνέχεια ενημερώθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, το οποίο είχε ήδη ξεκινήσει έρευνες για την εξιχνίαση υπόθεσης απάτης που είχε σημειωθεί στην περιοχή του Αργολικού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις άνδρες, λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή τους, είχαν μεταβεί στην Κοινότητα Μυρσίνης, του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης στην Ηλεία, όπου, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ και με το πρόσχημα βλάβης, μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένης.

Στη συνέχεια έπεισαν την ηλικιωμένη να αφήσει σε εμφανές σημείο χρήματα και το κινητό τηλέφωνό της, προκειμένου, όπως της είπαν, να τα προστατεύσουν από δήθεν πυρκαγιά. Μετά από λίγο οι τρεις άνδρες άρπαξαν τα χρήματα και το κινητό τηλέφωνο και έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι τρεις συλληφθέντες είχαν διαπράξει πριν από πέντε ημέρες, με την ίδια μεθοδολογία, ακόμη δύο κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, στο Αίγιο και το Αργολικό.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και ένα ρολόι, ενώ οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ