ΕΛΛΑΔΑ

Ίλιον: 70χρονη έκλεψε τρόφιμα γιατί δεν είχε χρήματα - Δεν αποσύρουν την μήνυση παρά τις εκκλήσεις

Ίλιον: 70χρονη έκλεψε τρόφιμα γιατί δεν είχε χρήματα - Δεν αποσύρουν την μήνυση παρά τις εκκλήσεις
Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η ηλικιωμένη, όπως λένε γείτονές της Pixabay (Φωτογραφία αρχείου)

Μια απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας με μια ηλικιωμένη που λόγω οικονομικών δυσκολιών έκλεψε τρόφιμα από σούπερ μάρκετ στο Ίλιον, με την αλυσίδα τροφίμων να μην αποσύρει την μήνυση εις βάρους της, παρά τις εκκλήσεις πολιτών να καλύψουν αυτοί το χρηματικό ποσό.

Την υπόθεση της ηλικιωμένης δημοσίευσε το Open και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η 70χρονη έβαλε στην τσάντα της κρέας και τυρί και ψώνια αξίας περίπου 40 ευρώ, ωστόσο την αντιλήφθηκαν οι υπεύθυνοι του σούπερ μάρκετ και κάλεσαν την αστυνομία.

Οι υπόλοιποι πελάτες προσφέρθηκαν να πληρώσουν τα ψώνια για να μην κινηθούν διαδικασίες κατά της γιαγιάς ωστόσο φέρεται ο υπεύθυνος να είπε πως «οι εντολές που έχει είναι πολύ αυστηρές για αυτή την περίπτωση».

Τελικά η 70χρονη προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα και εξήγησε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι δεν είχε χρήματα και αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα. Όπως είπε έχει ένα μεγάλο δάνειο στο όνομά της και με την σύνταξή της το πληρώνει για να μην χάσει το σπίτι της.

Οι αστυνομικοί που άκουσαν την ιστορία της συγκινήθηκαν και ζήτησαν να κλείσει η υπόθεση χωρίς ποινικές διαδικασίες αφού υπήρχε κόσμος που προσφέρθηκε να πληρώσει τα τρόφιμα, ωστόσο φαίνεται πως η αλυσίδα σούπερ μάρκετ απάντησε πως «η πολιτική της εταιρείας είναι να μην αποσύρει αυτού του είδους τις μηνύσεις».

«Προσπαθεί να αυτοκτονήσει από ντροπή»

Οι γείτονες της ηλικιωμένης φοβούνται για την ζωή της και όπως είπε μια γυναίκα στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος» επιχείρησε να αυτοκτονήσει.

«Παραλίγο να μας πάθει ζημιά το βράδυ. Πήρε τρία χάπια της πίεσης μαζεμένα και την πήγαμε στο νοσοκομείο. Προσπαθεί η γιαγιά να αυτοκτονήσει γιατί δεν σηκώνει την ντροπή και φοβάται μην φτάσει στα αφτιά των γιων της αυτός ο διασυρμός», είπε η γυναίκα.

«Εγώ πήγα στο σουπερμάρκετ και τους μίλησα για την υπόθεση. Έμαθα που μένει η γιαγιά και πήγα και τη βρήκα. Είναι κουλουριασμένη σε μία κουβέρτα και δεν μιλάει. Της είπα ψέματα ότι είμαι δικηγόρος και ότι ήρθα να τη σώσω, το λέω και ντρέπομαι. Της είπα ότι θα κάνω τα πάντα για να αποσύρει τη μήνυση το σούπερ μάρκετ. Δυστυχώς, όμως δεν έχω και εγώ λεφτά για να της πληρώσω δικηγόρο».

Όπως σημειώνει η γειτόνισσα, η ηλικιωμένη έχει δύο γιους. «Ο ένας είναι άνεργος, ο άλλος έχει τέσσερα παιδιά και παίρνει 950 ευρώ ενώ έχει και μεγάλο δάνειο».

Σύμφωνα με την γειτόνισσα, η γυναίκα παίρνει σύνταξη 10.000 ευρώ σύνταξη τον χρόνο και έχει να πληρώσει 4.500 ευρώ δάνειο και άλλες 4.000 γιατί έχει πρόβλημα υγείας και κάνει θεραπεία.

Όπως τόνισε η γυναίκα, η γιαγιά είναι σε σοκ, πήρε χάπια, λέει ότι θα κάνει απεργία πείνας.

«Την έχουμε με ηρεμιστικά. Μου είπε με κλάματα ότι πριν από έναν μήνα έστειλε επιστολή σε κάποιον μεγάλο παράγοντα ποδοσφαίρου και του ζητούσε βοήθεια γιατί κάποτε είχε εργαστεί στην ομάδα».

Κινητοποίηση από τον δήμο για να αποσυρθεί η μήνυση

Ο πρόεδρος ΔΣ του Δήμου Ιλίου κ. Χαραλαμπόπουλος μίλησε για το συμβάν και όπως είπε:

«Είναι ένα θλιβερό περιστατικό που δεν μπορεί να αρέσει σε κανέναν. Η γυναίκα δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα και είναι κρίμα που έφτασε στο σημείο να κλέψει για να επιβιώσει».

Ο δήμαρχος τόνισε ότι δεν έχει καταγραφεί ποτέ στα πρακτικά να συμμετέχει στις υπηρεσίες που έχει ο δήμος για να βοηθά πολίτες με οικονομικά προβλήματα, όπως είναι το κοινωνικό παντοπωλείο, το συσσίτιο ή το ΤΕΒΑ, ενώ σημείωσε ότι πιθανότατα δεν κατοικεί στον δήμο.

«Για το σούπερ μάρκετ τόνισε ότι θα ζητήσουμε να γίνει απόσυρση της μήνυσης, αλλά η πολιτική τους είναι να μην το κάνουν», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ