ΕΛΛΑΔΑ

REZUM-HoLEP: Το μέλλον για την καλοήθη υπερπλασία προστάτη

REZUM-HoLEP: Το μέλλον για την καλοήθη υπερπλασία προστάτη

Δύο χρόνια έχουν παρέλθει από την εισαγωγή των πρωτοποριακών τεχνικών REZUM και ΗoLEP στην χώρα μας από την ομάδα του Χειρουργού Ουρολόγου Κου Βεβελογιάννη Παναγιώτη στο Ιατρείο Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτη. Εκατοντάδες συμπολίτες μας έχουν αντιμετωπισθεί με επιτυχία για το πρόβλημα του προστάτη τους , κάνοντας χρήση των νέων πλέον κατευθυντηρίων γραμμών της Αμερικανικής και της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας, όπου ελάχιστα παρεμβατικές τεχνικές αποτελούν πιά τον Χρυσό Κανόνα στην θέση της απερχομένης κλασσικής Διουρηθρικής Εκτομής.

O λόγος για την μέθοδο συρρίκνωσης υδρατμών Rezum, διαρκείας δέκα λεπτών με διατήρηση του οργάνου, της στύσης και της εκσπερμάτισης για πρώτη φορά, υπό την επήρεια μιας απλής μέθης και απελευθέρωσης του ασθενούς προς τις καθημερινές του δραστηριότητες εντός μιας ώρας. Ασφαλής μέθοδος για αδένες έως 80 κυβικών, χρησιμοποιώντας με θεμελιωδώς διαφορετικό τρόπο τις θερμοδυναμικές ιδιότητες του ύδατος , επιφέροντας υποχώρηση μόνον του πάσχοντος τμήματος του προστάτου, δηλαδή της διάμεσης ζώνης και του μέσου λοβού.

Επίσης για την εξίσου ελάχιστα επεμβατική τεχνική HoLEP εκπυρήνισης του προστάτου, χρησιμοποιώντας το Holmium Laser χαμηλής ενεργείας και χαμηλής συχνότητος για μεγαλύτερους αδένες, ανεξαρτήτως μεγέθους, γεγονός που ξεπερνά τα όρια δυνατοτήτων των παλαιών μεθόδων. Προσαρμόζεται στην ανατομία του κάθε ανδρός ξεχωριστά, επιτυγχάνοντας μια ευγενική απώθηση του ιστού, αναίμακτα και ανώδυνα χωρίς να τον απανθρακώνει και χωρίς να προκαλεί θερμική βλάβη στους παρακειμένους ιστούς και τα νεύρα, καθιστώντας μηδενική την πιθανότητα επιπλοκών και επανεπεμβάσεων και απελευθερώνοντας τον ασθενή να εξέλθει εντός λίγων ωρών.

Μεγάλη σπουδαιότητα επιπλέον για το Τμήμα κατέχει η ακριβής διάγνωσις του καρκίνου του προστάτη, έχοντας εισαγάγει την FUSION στοχευμένη βιοψία προστάτη ως εξέταση ρουτίνας, υπό την καθοδήγηση Πολυπαραμετρικής Μαγνητικής Τομογραφίας, αυξάνοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο δραματικά την πιθανότητα διάγνωσης κακοηθείας αρχικού σταδίου και δίνοντας στον ασθενή την εκλογή να δεχθεί εντοπισμένη θεραπεία με την μέθοδο HIFU , διατηρώντας το όργανο.

Η ομάδα του Ιατρείου Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτη, διαθέτει την εμπειρία και την κατάρτιση , καθώς διαχειρίζεται μία από τις μεγαλύτερες σειρές ασθενών Πανελληνίως, όπως και τον κατάλληλο βιοϊατρικό εξοπλισμό αιχμής, ώστε να προσφέρει εξαιρετικά στατιστικά αποτελέσματα, εφάμιλλα των Κέντρων του εξωτερικού, στα πλαίσια της καλής Ιατρικής πρακτικής διεθνώς.

Οι άνδρες, χωρίς να το θεωρούν ταμπού πλέοn, πρέπει να διεκδικούν και να επιλέγουν την πλέον εξατομικευμένη και προσφιλή μέθοδο για τον καθένα εξ΄αυτών, πάντοτε υπό την καθοδήγηση και ενημέρωση του προσωπικού τους ιατρού.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματεία του Τμήματος Ελάχιστης Χειρουργικής Προστάτη Βιοκλινικής στα τηλέφωνα : 6989933802 & 2106962600.

Διεύθυνση Βιοκλινικής Αθηνών: Μ. Γερουλάνου 15, Αθήνα.

Email Δρ. Παναγιώτη Βεβελογιάννη: veveloyiannis.panayiotis@gmail.com

Ιστοσελίδα: https://www.veveloyiannis.gr/