ΕΛΛΑΔΑ

Νέες καταγγελίες για βιασμό σε βάρος του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ από πέντε γυναίκες

Νέες καταγγελίες για βιασμό σε βάρος του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ από πέντε γυναίκες
Η μηνυτήρια αναφορά, η οποία τέθηκε ήδη στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας περιλαμβάνει καταγγελίες γυναικών που δεν σχετίζονται μεταξύ τους Unsplash

Νέες δικαστικές εξελίξεις για τον πρώην ντράμερ του γνωστού έντεχνου συγκροτήματος, Πυξ Λαξ, ο οποίος ήδη «μετρά» μια καταδίκη για αποπλάνηση ανηλίκου, πυροδοτεί η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από πέντε γυναίκες, οι οποίες καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν σεξουαλική κακοποίηση από τον συγκεκριμένο άνδρα, όταν εκείνες ήταν επίσης ανήλικες.

«Πρόκειται για την πρώτη μηνυτήρια αναφορά που περιλαμβάνει πέντε επώνυμες καταγγελίες, οι οποίες εκτείνονται σε μεγάλα χρονικά διάστημα και σε διαφορετικούς τόπους» αναφέρει ο πληρεξούσιος δικηγόρος των πέντε γυναικών, Παν. Παπαϊωάννου, επισημαίνοντας ότι «καταδεικνύεται μια μεθοδολογία παρόμοια που ποικίλει από θύμα σε θύμα και φανερώνει ότι ο καταγγελλόμενος είχε βρει τον τρόπο να προσεγγίζει τα θύματά του».

Η μηνυτήρια αναφορά, η οποία τέθηκε ήδη στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας περιλαμβάνει καταγγελίες γυναικών που δεν σχετίζονται μεταξύ τους, σε βάρος του ντράμερ Γιώργου Γιαννόπουλου και περιγράφουν πως κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον συγκεκριμένο άνδρα, όταν εκείνες ήταν ανήλικες στην πλειοψηφία τους κάτω των 12 ετών.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πέντε γυναίκες δίνουν ονόματα και άλλων κοριτσιών, τα οποία αναμένεται να κληθούν στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας.

Ήδη, ο εν λόγω ντράμερ έχει κριθεί, τον Απρίλιο του 2019, ένοχος αποπλάνησης ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη και του έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 12 ετών χωρίς ελαφρυντικά. Ο κατηγορούμενος ωστόσο άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, υπό τον όρο της υποχρεωτικής εμφάνισής του στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του δύο φορές τον μήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ