ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Απεγκλωβίστηκαν δύο επιβάτες από το γκαράζ του πλοίου

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Απεγκλωβίστηκαν δύο επιβάτες από το γκαράζ του πλοίου
Συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό των 11 αγνοουμένων, ανάμεσά τους και 3 Έλληνες που βρίσκονταν στο πλοίο όταν ξέσπασε φωτιά Πυροσβεστική Υπηρεσία

Άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν ύστερα από μεγάλη επιχείρηση να απεγκλωβίσουν σώους τους δύο επιβάτες από το γκαράζ του πλοίου Euroferry Olympia στο οποίο ξέσπασε φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν Βούλγαρο και ένα Τούρκο, που είχαν παγιδευτεί στις φλόγες.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ είχαν φύγει νωρίτερα από την Κέρκυρα με αποστολή τον εντοπισμό των δύο ανδρών και τον απεγκλωβισμό τους.

Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ επιβιβάστηκε στο πλοίο από ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και εντόπισε τους δύο επιβάτες. Άμεσα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας έσπευσε στο σημείο για να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, απ' όπου θα διακομιστούν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Εικόνες από τη στιγμή που απομακρύνονται οι δύο επιβάτες του πλοίου από άνδρες της ΕΜΑΚ

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό των 11 αγνοουμένων, ανάμεσά τους και 3 Έλληνες, όπως έγινε γνωστό από νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο έχουν διασωθεί 280 άτομα, μέλη του πληρώματος και επιβάτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το υπουργείο Ναυτιλίας:

«Κατέπλευσαν στον λιμένα ν. Κέρκυρας, το σκάφος της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας και το Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ., τα οποία αποβίβασαν με ασφάλεια τους διασωθέντες του Ε/Γ-Ο/Γ ”EUROFERRY OLYMPIA” σημαίας Ιταλίας.

Πραγματοποιήθηκε πλήρης καταμέτρηση και ταυτοποίηση των επιβαινόντων του εν λόγω πλοίου, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και διαπιστώθηκε ότι έχουν διασωθεί διακόσια εβδομήντα οκτώ (278) άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο το οποίο δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα επιβατών.

Επίσης, συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο (02) αλλοδαπών επιβαινόντων οι οποίοι βρίσκονται εντός του πλοίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η επιχείρηση εντοπισμού έντεκα (11) αγνοουμένων επιβατών, στους οποίους σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, περιλαμβάνονται τρεις (03) Έλληνες υπήκοοι. Σημειώνεται ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο πλοίο από τρία (03) ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και Ε/Γ-Ο/Γ ανοικτού τύπου το οποίο μεταφέρει δύο πυροσβεστικά οχήματα. Αναμένονται ένα πλωτό πυροσβεστικό καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα.

Στο σημείο επίσης μεταβαίνει Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ λαμβάνονται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας ενδεικνυόμενα μέτρα αποφυγής θαλάσσιας ρύπανσης. Κάθε νεότερη εξέλιξη σχετικά με το περιστατικό θα γνωστοποιείται άμεσα με νεότερες ανακοινώσεις».

Καλά στην υγεία τους 10 άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Νωρίτερα συνολικά 10 επιβάτες μεταφέρθηκαν από το πλοίο στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, οι περισσότεροι με αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το νοσοκομείο, όλοι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ επτά από τους επιβάτες παραμένουν νοσηλευόμενοι για προληπτικούς λόγους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας:

Σήμερα 18-02-2022 διακομίσθηκαν με το ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Γ.Ν. Κέρκυρας, προερχόμενοι από τον Λιμένα Κέρκυρας εξαιτίας ναυαγίου 10 ασθενείς (9 άνδρες, 1 γυναίκα), στους οποίους παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

Οι 6 από αυτούς παρουσίαζαν ελαφρά αναπνευστική δυσχέρεια λόγω εισπνοής μονοξειδίου, η γενική κατάστασή τους ήταν καλή και παραμένουν νοσηλευόμενοι στην Πνευμονολογική και Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου μας για προληπτικούς λόγους και χορήγηση οξυγονοθεραπείας.

Ομοίως ένας ασθενής με κάκωση μηνίσκου παραμένει νοσηλευόμενος προληπτικά στην πνευμονολογική κλινική λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας. Επιπροσθέτως σε έναν ασθενή με υπέρταση, έναν με κακουχία και μία ασθενή με κάκωση γόνατος, μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων και την χορήγηση οδηγιών, δόθηκαν εξιτήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ