ΕΛΛΑΔΑ

Euroferry Olympia: Στο νοσοκομείο οι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που έσωσαν τους δύο εγκλωβισμένους

Euroferry Olympia: Στο νοσοκομείο οι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που έσωσαν τους δύο εγκλωβισμένους
Οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίστηκαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας INTIME/Δελτίο τύπου / POOL

Ηρωικές προσπάθειες κάνουν οι άνδρες της ΕΜΑΚ για να σώσουν τους εγκλωβισμένους επιβάτες απο το φλεγόμενο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia» στην Κέρκυρα, με αποτέλεσμα δύο εξ αυτών να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο

Πρόκειται για τους άνδρες της ΕΜΑΚ που έσπευσαν στο Euroferry Olympia προκειμένου να προσεγγίσουν τους οδηγούς οι οποίοι εγκλωβλιστηκαν στο γκαράζ του πλοίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, δύο απο αυτούς που κατάφεραν να σώσουν απο το φλεγόμενο πλοίο δύο αγνοούμενους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από τρία ρυμουλκά σκάφη και πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονται πάνω σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο. Με το πρώτο φως της ημέρας οι προσπάθειες εντάθηκαν.

Ένας Αφγανός μετανάστης που δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα επιβατών και ένας Βούλγαρος οδηγός απεγκλωβίστηκαν τελικά από το φλεγόμενο πλοίο «Euroferry Olympia» ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή.

Πλακιωτάκης: Από την Αθήνα οι τρεις Έλληνες αγνοούμενοι

Ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Κ Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις για την επιχείρηση κατάσβεσης και διάσωσης επιβαινόντων στο πλοίο, γνωστοποιώντας ότι οι τρεις Έλληνες που αγνοούνται είναι από την Αθήνα και είναι οδηγοί φορτηγών.

Τα αίτια πρόσθεσε θα διερευνηθούν για να εντοπιστούν τα λάθη και οι παραλείψεις που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε επίσης πως ακόμα υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς στο πλοίο. «Όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και ρυμουλκηθεί το πλοίο θα έχουμε καλύτερη εικόνα της κατάστασης», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ