ΕΛΛΑΔΑ

Euroferry Olympia: Δραματική έκκληση για τον εντοπισμό του αγνοούμενου συζύγου της

Euroferry Olympia: Δραματική έκκληση για τον εντοπισμό του αγνοούμενου συζύγου της
Για άθλιες συνθήκες στις καμπίνες του πλοίου Euroferry Olympia, κάνουν λόγο οι συγγενείς των οδηγών φορτηγών που αγνοούνται INTIME / ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Η διάσωση ενός επιβάτη, λιθουανικής καταγωγής, από το πλοίο «Euroferry Olympia» δύο ημέρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς σε αυτό και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Παρασκευής, 18 Φεβρουαρίου, έδωσε ελπίδες στους συγγενείς των αγνοούμενων οδηγών φορτηγών που αναμένουν να τους έχουν και πάλι κοντά τους. 

Την ώρα που αναπτερώνονται οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων στο πλοίο Euroferry Olympia, μετά τον εντοπισμό ενός εκ των αγνοουμένων σώου, στην πρύμνη του πλοίου, οι οικογένειες των αγνοουμένων απευθύνουν δραματική έκκληση για να κινηθούν άμεσα οι Αρχές.

Η κυρία Βάνα Μπεκιάρη, σύζυγος του κ. Κώστα Μαθιού, οδηγού φορτηγού που αγνοείται στο Euroferry Olympia, κάνει έκκληση προς όλους τους αρμόδιους και μιλώντας στο Mega, με τρεμάμενη φωνή αλλά και οργή, ζητάει από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ναυτιλίας να προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες για τη σωτηρία των εγκλωβισμένων. Αναρωτιέται γιατί οι ελληνικές αρχές δεν ζήτησαν βοήθεια από γειτονικά κράτη, όπως είναι η Ιταλία έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι αγνοούμενοι από την πρώτη στιγμή.

«Ο σύζυγός μου είναι ζωντανός, είναι ζωντανός και περιμένει βοήθεια. Πρόκειται για πολύ έμπειρο οδηγό που ήξερε καλά το συγκεκριμένο πλοίο. Μπείτε μέσα και σώστε τους 11 ανθρώπους. Έλεος, είναι άνθρωποι! Στείλτε την ΕΜΑΚ, στείλτε περισσότερα πυροσβεστικά, σώστε τους, σας παρακαλώ», είπε η κυρία Βάνα Μαθιού.

Όπως αποκάλυψε η ίδια, στο φορτηγό επικρατούσαν άθλιες συνθήκες και γι’ αυτό τον λόγο ο σύζυγός της κάθε φορά κοιμόταν στο φορτηγό κατά τη διάρκεια των ταξιδιών, ενώ άφησε αιχμές κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας η οποία όπως είπε βουλιάζει τα πλοία για να παίρνει τις αποζημιώσεις.

«Αφήνετε ανθρώπους να καίγονται σε ένα πλωτό Άουσβιτς. Γιατί; Πείτε μου, γιατί; Είναι άνθρωποι, βάλτε ειδικές στολές, πάρτε πυροσβεστικά και μπείτε μέσα», τόνισε η κυρία Μαθιού.

Πολλοί οδηγοί, που σήμερα (20/2) είναι αγνοούμενοι, κοιμούνται στα φορτηγά, παρόλο που απαγορεύεται γιατί όπως αναφέρει ο πρόεδρος ΟΦΑΕ κ. Απόστολος Κενανίδης, οι συνθήκες στις καμπίνες του πλοίου είναι άθλιες και γι΄αυτό τον λόγο οι οδηγοί αναγκάζονται να κοιμούνται στα γκαράζ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ