ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος εμπορίας γυναικών από την Ασφάλεια Αττικής

Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος εμπορίας γυναικών από την Ασφάλεια Αττικής

Ενα απο τα μεγαλύτερα κυκλώματα με δράση ακόμα και σε χώρες της Ευρώπης που εκμεταλλεύονταν γυναίκες κατάφερε να εξάρθρωσει η Ασφάλεια Αττικής.

Για πάνω απο τέσσερα χρόνια εκμεταλλεύονταν γυναίκες και τις προωθούσαν στην εμπορία με απίστευτα κέρδη.

Συνολικά, για το κύκλωμα κατηγορούνται 17 άτομα ενω κατασχέθηκαν ένδεκα αυτοκίνητα, δεκαέξι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκατόν σαράντα δύο κινητά τηλέφωνα και τρεις χιλιάδες διακόσια σαράντα (3.240) ευρώ.

ΕΓΚΛΗΜ.ΟΜΑΔΑ ΦΩΤΟ 3

Για τα ραντεβού εργάζονταν σε βάρδιες οκτώ τηλεφωνήτριες, υπήρχαν δύο τηλεφωνικά κέντρα στην περιοχή της Καλλιθέας. Η σπείρα επιπλέον διέθετε είκοσι πέντε οδηγούς για τη μεταφορά των γυναικών σε προκαθορισμένα ξενοδοχεία και οικίες. Η αμοιβή τους στην Ελλάδα κυμαίνονταν στα 100 ευρώ ανά ώρα, ενώ στη Γαλλία και στη Γερμανία από 150 έως 200 ευρώ.

Η εγκληματική ομάδα διατηρούσε πέντε «γραφεία» ερωτικών ραντεβού, απο τα δύο λειτουργούσαν στην Αθήνα και τα υπόλοιπα σε Θεσσαλονίκη, Γαλλία και Γερμανία, ενώ οι αγγελίες των περίπου τριάντα γυναικών, που εκδίδονταν για λογαριασμό της εγκληματικής ομάδας, βρίσκονταν καταχωρημένες σε δεκάδες ιστοσελίδες ανάλογου περιεχομένου.

Μονο για την δημιουργία, διαχείριση και συντήρηση των ιστοσελίδων απασχολούνταν τουλάχιστον πέντε προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Στην οργάνωση υπήρχε αρχηγός και δυο υπαρχηγοι, ενω για τα μέλη του κυκλώματος εχουν ενημερωθεί και ευρωπαϊκές αρχες για να γίνει η αντίστοιχη έρευνα. Επισης, βρέθηκαν βιβλιάρια με τραπεζικούς λογαριασμούς ευραπαικων χωρών και γίνεται σχετική έρευνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ