Σύλληψη μέλους ομάδας για διαρρήξεις σε εταιρείες με στόχο τα χρηματοκιβώτια
Στη σύλληψη ενός 38χρονου ατόμου για τον οποίο εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις σε εταιρείες αφαιρώντας κυρίως χρηματοκιβώτια, προχώρησε η Διεύθυνση Ασφάλειας του Πειραιά στις 16 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ο 38χρονος μαζί με έναν 27χρονο που τυγχάνει ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης για άλλη υπόθεση αλλά και μαζί με άλλους τρεις δράστες, προχωρούσαν σε διαρρήξεις εταιρειών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, με σκοπό την αφαίρεση των χρηματοκιβωτίων τους.
Με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων παραβίαζαν τις θύρες εισόδου των εταιρειών και αφαιρούσαν τα χρηματοκιβώτια.
Επίσης προέβαιναν σε κλοπές αυτοκινήτων και πινακίδων κυκλοφορίας, τις οποίες τοποθετούσαν στα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν, για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα άλλαζαν και τις ζάντες των αυτοκινήτων, για τον αποπροσανατολισμό των ερευνών. Οι εταιρείες που στοχοποιούσαν, στεγάζονταν σε οδούς πλησίον κεντρικών οδικών αρτηριών, εξασφαλίζοντας την άμεση διαφυγή τους.
Έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής 12 περιπτώσεις διαρρήξεων εταιρειών και κλοπών χρηματοκιβωτίων, 4 περιπτώσεις κλοπής οχημάτων και πινακίδων κυκλοφορίας και 2 διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες.
Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 175.000- ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.
Αλβανία: Στις φλόγες οι καρέκλες... διαλόγου του Ράμα - Με χορούς και καμένους κάδους οι διαδηλώσεις
15:39
Έξι νεκροί από σύγκρουση τρένου με μίνι λεωφορείο στην Ρωσική Άπω Ανατολή
15:27
Βέροια: Σύλληψη τριών ανηλίκων για διαρρήξεις – Πάνω από 2.500 ευρώ τα κλοπιμαία
15:24
Ιορδανία: «Με σημάδεψε και άρχισε να πυροβολεί» – Μαρτυρία από την επίθεση στην εκκλησία
15:12